1 januari: pizzadag, 4 blanke pizza’s voor vandaag

De ideale pizzadag is 1 januari (de Mac is ook een optie hoor). Ik zou toch voor de makkelijke pizza’s gaan, met salade voor de vorm.

Je hebt als basis nodig: blanke pizzabodems en ricotta

Pizza 1: gekookte ham en paddenstoelen, bieslook en bosui. 
Besmeer de bodem redelijk dik met ricotta. Bak de paddenstoelen, wat verse geknipte bieslook en gesneden bosui in olijfolie. Giet er na een minuut een flinke slok witte wijn bij. Kruid met peper en zout. ‘Giet af’ na drie minuten.
Snijd de ham in flinters.
Bedek de pizzabodem met de paddenstoelen en ham.
Bak af.

Pizza 2: brie, honing, spek en pijnboompitten
Besmeer de bodem dun met ricotta. Rooster een klein handje pijnboompitten.
Snijd plakken van de brie, verdeel deze over de bodem. Verspreid daarover wat spekblokjes. Strooi vervolgens de pijnboompitten erover en sluit af met honing.
Bak af.

Pizza 3: pesto, mozzarella, tomaat en gegrilde groenten
Meng drie eetlepels basilicumpesto met drie eetlepels ricotta, besmeer de bodem hiermee. Verdeel hierover twee (kleine) gesneden trostomaten, een halve bol gesneden mozzarella en de gegrilde groenten (bijvoorbeeld uit de diepvries).
Bak af.

Pizza 4: babyspinazie, geitenkaas en rode ui (en spek)
Besmeer de bodem met ricotta. Bak 100 gram babyspinazie in wat olijfolie tot de spinazie geslonken is, kruid met peper. Verdeel de spinazie over de bodem. Snijd de ui in ringen en bak deze kort in olijfolie. Verdeel over de pizza. Snijd een half ‘rolletje’ geitenkaas met korst in plakken en leg deze op de pizza. Tot slot: spekblokjes voor de liefhebber.
Bak af.

Serveer bijvoorbeeld met een rucolasalade met venkel, gele paprika en tomaat.

 

Geef een reactie