Così: wie kent het nie?

Così is sinds een aantal jaar een Italiaans begrip in Arnhem. Tijd om langs te gaan! (Sorry voor de flauwe grap in de titel)

Het zou om vier uur gaan regenen, toen om vijf, toen om zes et cetera. We besluiten toch om ons eerste wijntje buiten te drinken. We zitten heerlijk, een ideale plek om mensen te kijken. Het terras ligt net verder van de weg dan bijvoorbeeld het terras van café Vrijdag, dus het is iets rustiger.
Het is druk, het duurt even voordat we onze wijntjes hebben. De witte huiswijn (Verdejo) smaakt prima, de rode Nero d’Avola is écht lekker.

We bekijken rustig de kaart. Così heeft een uitgebreide vaste kaart, daarnaast een aantal weekspecialiteiten met seizoensproducten. Een ruime keuze! Ons oog valt direct op de antipasto misto. Ik bestel als hoofdgerecht de tagliatelle al ragu di agnello (tagliatelle met lamsgehakt, prei, wortel, bleekselderij, room, knoflook, pecorino en lente-ui) en mijn tafelgenoot neemt de pizza finocchiona (pizza met tomatensaus, mozzarella en venkelsalami).

We starten met de antipasti misto: een uitgebreide plank met verschillende antipasti. Mooie vleeswaren, witloofschuitjes met truffelmayonaise, croutons en pecorino, bruchetta met tomaat, tortilla, een salade van rucola, venkel en sinaasappel, peer met ansjovis en pecorino, balsamico uien en olijven. Veel variatie, een heel goede starter! Vooral de peer met ansjovis en de salade zijn ontzettend lekker. Als ik dan tóch nog een klein puntje moet aanstippen: de pecorino is goed aanwezig, maar een stukje andere Italiaanse kaas had het helemaal afgemaakt!

We vervolgen ons etentje met de pasta en de pizza.
Mijn pasta is precies zoals ik hoopte: de tagliatelle al dente, de volle smaak van lamsgehakt en de zachte smaken van de groenten. De lente-ui is een hele goede toevoeging, fris en licht pittig.
De pizza is met zorg gemaakt: verse ingrediënten en aantrekkelijk om te zien. Wij vonden de bodem wel ietwat droog. Misschien heeft dat met het weer te maken, want er valt geen druppel.

Kortom, heel lekker gegeten! Aardige bediening, een fijne plek om te zitten en daarnaast zijn de prijzen zeer schappelijk. Als je deze gerechten vergelijkt met Happy Italy, wil je daar nóóit meer eten (dat wilde ik al niet). De gemiddelde pizza kost bij Così 8,50, een pasta rond de 12,50. Echter krijg je hier wél verse producten, aardige bediening en gerechten die met liefde zijn bereid.
Così hanteert twee rondes: van vier tot acht en van acht tot elf. Reserveren is aan te raden, Così loopt goed. En terecht.

Voorgerechten: 5,50 – 15,00
Hoofdgerechten: 8,00 – 14,50
Nagerechten: 1,00 – 5,00

Così
Velperbuitensingel 18
Arnhem

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie