De 10 lekkerste lunchsalades op Arnhemse terrassen

Een lunchsalade op het terras, het ultieme lentegevoel. Er zitten wat inkoppertjes tussen maar zeker ook wat verrassingen en vergeten toppers. Daarnaast zitten jullie vast niet, zoals ik, alle kaarten door te snuffelen.
Waar zullen we dit weekend heen?

Hier zijn ze dan, op willekeurige volgorde:
Villa Velperweg
Iets uit het centrum, dichtbij de Steenstraat vind je Villa Velperweg. Een groot terras aan de straatzijde. Daarvoor kan je een bezoekje brengen aan de winkel van Robbers en Van Den Hoogen om wat wijn in te slaan voordat je aan het lunchen slaat.
De saladeliefhebber kan bij Villa Velperweg alle kanten op. Niet heel goedkoop, wel zeer smaakvol en goed gevuld.

Mijn aanrader: salade met gebakken gamba’s, mango, tempura crackers, kerriemayonaise en avocado. (14,50)

https://www.instagram.com/p/BGY9fNvHgkp/?taken-at=252269308

Restaurant Verheyden
Jullie weten het, één van mijn favorieten is Verheyden. Vooral de prachtige binnentuin is super. Niet iedereen zal van het bestaan afweten, je zal hier weinig asociale paupers vinden.

Mijn aanrader: zalm-avocadosalade met sla, gekookt ei, artisjok, tomaat en dressing. (11,95)

Goed Proeven
Soms vergeet ik Goed Proeven even, terwijl ze een enorm zonnig terras hebben. Misschien is dat het juist, ik moet eerst door de factor 50 rollen voordat ik de zon fatsoenlijk in kan.
Goed Proeven hanteert vooral een ‘sharing’ concept. Al kan je een salade natuurlijk prima alleen wegschuiven. Goed prijsje ook.

Mijn aanrader: Thai Shredded Chicken Mango Salad: salade van geplukte gemarineerde kip, mango, paprika en taugé, frisse dressing, bosui en geroosterde honing-cashews. (9,50)

La Rusticana
Een exclusieve plek om Italiaans te lunchen of dineren in de besloten stadstuin. Je kan het zo duur maken als je wil, lekker is het zeker. Ik zou er na de salade graag een heel menu aan vastplakken als ik de gerechten op de site bekijk…

Mijn aanrader: burrata met salade van groenten, tomaten en basilicumpesto. (10,50)

View this post on Instagram

#vino #sicily #rusticana #harmonium

A post shared by Eric Dekker (@eric1965) on

Stan&Co
Eigenlijk hoef ik Stan niet te benoemen, ongeveer elke Arnhemmer is hier al eens neergestreken. Het terras heeft veel zon, je moet je best doen voor een plek, maar als je eenmaal zit, zit je top.
Vroeg is er vast meer plek; een koffie om 10 en onderstaande salade om 12 kan natuurlijk ook.  Wel wat aan de prijzige kant voor een lunchsalade.

Mijn aanrader: green salad: doperwten, sugar snaps, groene asperges, mint, feta en limoendressing. (15,50) 

’t Taphuys
In ’t Taphuys kan je niet alleen bier en wijn tappen, ze hebben ook lunch, hapjes en diner. Vooral de tuin aan de achterzijde vind ik een prettige, rustige plek midden in de stad.

Mijn aanrader: salade carpaccio: salade met black angus-carpaccio, sla, taugé, parmezaan, pijnboompitten en truffelmayo. (13,50)

Florian 
Een superplek om te loeren naar mensen, het terras van Florian op de Jansplaats.
Ik kies bij Florian een echte klassieker, in Frankrijk absoluut mijn favoriet.

Mijn aanrader: salade geitenkaas met geroosterde groenten, noten, spek en balsamico. (14,50)

Graaf Otto
Om de hoek van ons nieuwe huis zit Graaf Otto, een gezellige plek waar je voor niet zoveel geld een lekkere salade kan eten. (Je kan er ook koffieën, borrelen en dineren.) Een salade met blauwe kaas vind ik eigenlijk altijd lekker. Vandaar mijn keuze voor deze variant.

Mijn aanrader: salade van veldsla, granaatappel, bleu de gex en aceto. (9,50)

Stadsvilla Sonsbeek
Het Sonsbeekpark is toch wel één van de mooiste plekken van Arnhem. Daarbij hoort natuurlijk Villa Sonsbeek. Je kan hier heerlijk op het (overvolle) terras zitten. Vooral ’s middags in de zon een goede hotspot met prachtig uitzicht.

Mijn aanrader: tabouleh met feta en gemarineerde tomaat. (M 11,50/L 14,50)

View this post on Instagram

☀️☀️☀️ #terrasdag #sonsbeek #arnhem

A post shared by Stadsvilla Sonsbeek (@stadsvillasonsbeek) on

T-Huis
Sinds we verhuisd zijn, fiets ik iedere dag door park Presikhaaf. De wijk verbetert aanzienlijk (nou ja, bepaalde stukken dan) en het park is heel mooi aangelegd. Af en toe rent er een dolle hond achter de ganzen aan, verder is het prachtig. Je vindt in het park ook het T-huis, de oude koepel van de achterkant van het station. Je kinderen naar de kinderboerderij, jij aan de salade voor een prima prijs!

Mijn aanrader: salade gerookte kip met avocado, dragonmayonaise en croutons. (8,00)

Ter info: het is pas net lekker weer en ik heb geen fototour door Arnhem gemaakt. Niet elke Instagram-foto zal dus matchend zijn met de tijd van het jaar. Voor de beeldvorming toch fijn dacht ik zo.

Geef een reactie