De foodboxtest: Marley Spoon

Via via kon ik een Marley Spoon-foodbox testen. Is dat nou wat, zo’n doos?

We ontvangen drie papieren gevulde zakken die in de koelkast bewaard moeten worden en een envelop met receptkaarten. Op de zakken staat welk gerecht het moet worden. Ik moet plaats maken om de zakken kwijt te kunnen, houd hier rekening mee als je koelkast niet zo groot is of te vol met wijn ligt. De gerechten zijn bedoeld voor twee personen, je kan een week van te voren kiezen uit zeven mogelijkheden, de box kost normaal gesproken 39,90.

Gerecht 1: magnifieke kapsalon met zoete aardappel en tzatziki.

IMG_7131
Dit is best een klus. Het begint bij het schoonmaken van de vier zoete aardappels, de klompen modder vliegen je om de oren. Een boers gevoel, niet per se zin in.
Ik verzorg de frieten, de salade en de tzatziki. Mijn vriend bakt de kip. We zijn ruim drie kwartier bezig met bereiden. Het gerecht zou in 40 minuten op tafel moeten staan, als je alleen kookt vermoed ik. Dan mag je wel ervaring hebben.
De kip is vrij pittig, met gemiddelde kinderen of zeikende eters geen optie. De kwaliteit van de kip is goed, de hoeveelheid niet enorm in verhouding met de aardappel en sla. Wij vinden de gekruide kip lekker maar wel erg overheersend. De zoete aardappelfriet vinden we klef en muf, veel te veel ook. De tzatziki is heel simpel maar de bioyoghurt van Demeter maakt hem bijzonder: heel zacht en smaakvol. Ik denk dat de minikomkommers op waren, of ik heb een vertekend beeld van grootheid.
De salade is niet bijzonder maar prima. De tomaten zijn kneiterhard, ik vind ze niet bruikbaar voor salade dus vervang ze door de tomaten die ik in huis heb. De sla is ook behoorlijk veel voor twee personen.

IMG_7134

Gerecht 2: artisjok-spinaziedippizza met salade van spinazie en gedroogde tomaten.

IMG_7137
Hier was ik dus niet opgekomen. Het deeg is kant en klaar, dat is makkelijk.
Het is best wat snijwerk maar als je dit van te voren doet, is het zo geregeld. Ik raad ernstig aan niet de hele teen knoflook te gebruiken vooral niet als je morgen nog live contact met mensen moet hebben.
We zijn enthousiast over dit gerecht. In de toekomst wellicht als ‘hapje’ in plaats van hoofdgerecht.
Voor uitgebreider toelichting, bericht me!

IMG_7139

Gerecht 3: stevige pekingburgers met bonte friet en hoisinsaus.

IMG_7221
Als wij hamburgers eten thuis, koop ik ze kant en klaar. Leuk om ze eens zelf te maken, super simpel en ook lekker.
We doen een poging de Yacon en twee winterpenen (te veel!) te roosteren in de oven. Dat lukt niet goed, wederom kleffe muffigheid. Ik zal wel iets fout doen?
We zijn niet zo gek op hoisinsaus, maar met wat minder dan het hele zakje toch best lekker. Wij, als ordinairen, pakken de ketchup erbij (Mac Donalds heeft ons voor het leven verpest). Bij mijn tafelgenoot zie ik ook een plak cheddar op de burger gaan na een aantal happen. Dat heeft meer met ons te maken dan met Marley Spoon.

IMG_7222

Eindoordeel over deze Marley Spoon-box: gezonde en verfrissende gerechten. Op sommige combinaties was ik zelf niet gekomen. De groenten zijn wel erg van het land, je bent enorm lang bezig om de kluiten aarde van de producten te krijgen. Je zal er getraind in raken, maar als ik zelf een soortgelijk gerecht bedenk, doe ik er absoluut korter over. Pas op voor de knoflook, dit is vast een biologische rakker. Zelfs een halve teen ruik je de volgende dag nog dubbel en dwars. Je kan, als normale eter, makkelijk met drie personen eten van de gerechten.
Ik vond het leuk voor een keer, maar voor 39,90 niet de vondst van de eeuw. Ik vind boodschappen doen en loeren in kookboeken ook veel te leuk. Mijn idee was dat dit makkelijker en sneller zou zijn, dat viel me tegen. De receptkaarten zijn mooi en goed uitgewerkt, de snelheid komt waarschijnlijk als je ‘gewend’ bent aan de manier van werken. De kwaliteit van de producten is goed.
Nogmaals, wel leuk en verfrissend als inspiratie zo’n box van Marley.

Hoe is jullie ervaring met Marley Spoon of een andere foodbox?

Geef een reactie