De Tostibar: nog meer tosti’s in Arnhem

on

Bomvol zit de Tostibar, dit loopt als een trein. Nieuwsgierigheid van het volk of terecht?

Men is lyrisch. Wij zijn benieuwd. In de smalle zaak, passen wél best veel mensen, het klinkt in ieder geval zo. Even wennen aan de niet zo denderende akoestiek. Kneitertje hipperdepip allemaal. Het interieur rechtstreeks uit de VT Wonen. Plantjes overal, tegels tegen de muur, je kent het wel. Koren op de molen van de aangeleerde hipster. Leuke lampjes, die weinig licht geven. Door de zwarte muren ís het natuurlijk ook donker.

IMG_3541IMG_3540IMG_3543

Lief piepjong personeel aan het werk. De eerste drankjes worden snel geserveerd. De kaart omvat zeker vijftien tosti’s, een salade en een soep. Het concept van de tostibar is helder: tosti’s. Slim gekozen, die naam.

IMG_3538

Ik kies voor de ‘Nordic toast’: Turks brood met gemarineerde gerookte zalm, avocado, smeerkaas, pousse de blette sla, rode ui en citroen-dille mayonaise.
Op tafel verschijnt ook de ‘Haute de beef’ met boeren truffelkaas, gasconne rosbief, uiencompote, gedroogde tomaatjes, pousse de blette sla en truffelmayonaise op Belgisch Florian. Als laatste de croque-madame.
We verhuizen van de bar naar de stamtafel. Ik neem plaats achter een enorme vaas met mooie bloemen waar het personeel zich omheen manoeuvreert met uitserveren. De verlichting is hier erg minimaal. Ondertussen gaat er snoeiharde rock aan ‘op de achtergrond’. Terwijl wij onze verbazing hierover uitspreken tegen elkaar, blijkt er achteraf een personeelslid ‘undercover’ aan onze tafel te zitten. Kortom, alle kritieken zijn gemeld voordat ik er erg in heb.
De tosti’s komen eraan. Het beleg van de haute beef had ook over drie broodjes verdeeld kunnen worden, zeer rijkelijk belegd dus.
Mijn nordic toast is lekker. Wel is daar saus, saus, héél veel saus.
Ik weet dat ik bij een tostibar zit, maar ik had dit broodjes met lekker gerookte zalm net zo lief niet uit de grill gehad. Ik proef alleen warme zalm en mayonaise.

IMG_3545IMG_3547 (1)IMG_3546

Mijn compagnons zijn erg te spreken over de haute beef. De croque-monsieur is ‘gewoontjes met veel bechamelsaus en daardoor erg machtig.’
Puffend en kreunend staan we op. Ik kennie meer. Dat wordt vanavond op Spaanse tijden eten.

Met tuutende oren rollend door de Koningstraat. Dit is niet mijn tent, ik mis originaliteit, iets eigens. De tosti is dé trend van nu. De grote eter die dol is op tosti’s moet hier zeker heen. Vooral als je van alles véél houdt, behalve licht.

Geef een reactie