Eetfilm: Today’s special

on

Weer wat nieuws op Eten met Lev: eetfilms! Vandaag Today’s special. Special of niet?

Today’s special (2009)
Sous-chef Samir heeft een droom; topchef worden in Parijs. Hij woont in New York en heeft niets met zijn Indiase roots. Uiteraard slaat het noodlot toe op het moment van vertrek richting de stad van de liefde en moet Samir aan de slag bij het gore Indiase restaurant van zijn ouders. Je kent het wel: vervallen luifeltje, er piept net een kakkerlak om de hoek en twee uur later zit je met diarree thuis. Tandoori Palace.
Hoe gaat hij dit in vredesnaam aanpakken zonder zijn vader (weer) teleur te stellen? 

 

todaysspecial05

Kijken of niet?
Ik vind Indiaas eten heel lekker (als de koriander er niet te wild doorgeflapperd zit) maar ik ga nooit daar nooit eten omdat ik vrees voor het ’typische Indiase eettentje’ met alle gevolgen van dien.
Deze film heeft er echter voor gezorgd dat ik sowieso zelf de Indiase keuken induik. Wat een heerlijke film. Je kan de kruiden bijna proeven, met zoveel plezier en passie wordt er gekookt.
Een verhaal over familie, liefde en natuurlijk eten. Feelgood en behoorlijk voorspelbaar maar door de leuke karakters en humor geeft dat niets.  Je hoopt na afloop taxichauffeur Akbar zelf te kennen.
Tips voor Indiase restaurants zijn welkom.

akbar
Een absolute aanrader. Inspirerend. Een lach en een traan (ik dan, jullie vast niet). Ook geschikt voor de niet-romcom liefhebber.  De tijd vliegt voorbij en je bent sowieso vrolijk na het kijken. Te zien op Netflix.

Eindoordeel
gold star

 

 

 

 

 

Geef een reactie