Eettijdschriften: Elle eten

Eettijdschriften zijn er steeds meer. Ik duik erin en geef mijn ongezouten mening.

Wat is het? Elle Eten, 8,99, te koop in vrijwel elke supermarkt.

elle eten 4-2018

Wat tref ik? Een mooi tijdschrift dat 147 pagina’s telt. Goede papierkwaliteit, dikkere kaft dan bij andere bladen. Heel veel tekst, redelijk veel reclame, mooie styling.

Wat vind ik? Bij eettijdschriften lijkt het me de bedoeling dat je zin krijgt om te koken en/of om te eten. Dat heb ik hierbij niet zo zeer. Heel veel interviews en weinig recepten. Veel aantrekkelijke foto’s in restaurants behorend bij artikelen zonder recept.
Van de recepten word ik niet kneitertje warm, al is dit op één nummer gebaseerd.
De Elle is voor mij teveel mode (die ik niet kan/wil betalen), hier tref ik iets te veel achtergrondinfo die me matig interesseert.
Het is wel een heel mooi blad. Ik vind 8,99 voor een tijdschrift wel fucking veel geld. De recepten zijn ook niet heel lekker uitknipbaar in verband met dubbele bedrukking (ja, er zijn mensen (ik) die recepten uitknippen).

Als ik gevraagd word om voor Elle eten te werken, doe ik dat direct. Zo schijnheilig ben ik dan ook wel weer hoor. Ze bestaan niet voor niets al zo lang.

Score (1-10): 6,5

 

Geef een reactie