Gastrecensie: Renao, nou nou nou

on

Wat heerlijk, een gastrecensie van Simen (@klokgelui). Je geeft hem een etentje (inclusief bowlen) cadeau en hij klimt meteen in de pen.

Als verjaardagscadeau discobowlen én naar de Chinees. Ik moest er even aan wennen, maar gelukkig lag het genuanceerder. Het bleek ten eerste te gaan om gewoon bowlen, wat natuurlijk iets heel anders is. En de naastgelegen Chinees bleek een moderne Aziatische Cuisine te zijn, zoals restaurant Renao dat zelf noemt. Niks Foe Yong Hai.

Na twee potjes bowlen, komen we uitgelaten binnen. Als ik een stelletje voor een ongezellig felverlicht aquarium zie zitten, trekt m’n wenkbrauw iets omhoog. Maar nadat onze jassen aangenomen zijn, komen we direct in de sfeer. De ruimte met het aquarium blijkt namelijk niet het hoofdrestaurant. Met de kerstversiering, donkerblauwe muren en ronde deuropeningen van hout doet dat een beetje Scandinavisch aan. Het restaurant is opgedeeld in meerdere kleinere ruimtes en de lichten zijn gedimd. Hier wil je een lange avond zitten.

We zijn eensgezind met z’n zessen: vier gangen van de chef! Na een prima startbubbeltje beginnen we aan de wijn en de eerste gang. Een perfect gegaarde moot zalm, met een glas Chardonnay. Niet per se een hoogvlieger, maar met de zalm combineert het goed. De Sauvignon bij de garnalen verrast. Zelfs de notoire sauvignonweigeraar Lev kijkt even blij: hij is vol, niet te zuur en toch fris. De sommelier blijkt trouwens ook de rol van grappende gastheer te hebben. Niet dat hij daarbij zijn wijnkennis over tafel gooit, alleen de naam ‘Sauvignon Blanc’ is voor hem genoeg om de wijn in te schenken. Proost!

Ik weet dan nog niet dat ik deze avond een nieuw verjaardagslied zal leren. Iets met de kat z’n kop. Maar eerst krijgt de bediening het druk. Want de hele tafel wordt vol gezet voor de hoofdgang. Buikspek, beef, pijlstaartinktvis, kip in curry en de rijst van Opa Chen. Lekker en een parade van typisch Oosterse smaken. Vooral bij al dat vlees is het fijn om een niet te zware primitivo te drinken. Er worden groenten bij geserveerd, zodat alles niet te zwaar valt. Wij blijken fan van de zoetzure komkommers te zijn. Als we ’s avonds op de rekening kijken vinden we er zelfs een extra bakje, dat we bijbestelden.

Tijd voor de kop van de kat. Want die past bij een dessert met vuurwerk. Terwijl onze tafel al zachtjes oefent, wordt het dessert uitgeserveerd. Of eigenlijk is het gewoon een toetje. Bolletje ijs, twee toefjes iets te stevige aardbeienmousse en een handvol versieringen van de Sligro. Ook de bediening heeft voor het eerst even een dipje, het vuurwerk komt iets later. Wij drinken dessertwijn. Lekker zoetig en niet te zwaar. En gelukkig komt dan het vuurwerk op tafel, terwijl de vrolijke sommelier een bord met ‘gefeliciteerd’ omhoog houdt. ‘De kop van de kat was jarig, zijn pootjes vierden feest! Het staartje kon niet meedoen, dat is pas ziek geweest…’

Renao is een paar jaar geleden gepromoveerd van een gewoon Chinees restaurant naar een Aziatische Cuisine. Dat is goed gelukt! De sfeer, de combinatie van moderne en traditionele gerechten en de lekkere wijnen zorgden voor perfect cadeau. Jammer van het makkelijke toetje, ook dat verdient een upgrade. De volgende keer dan maar drie gangen exclusief dessert en met koffie!

Toelichting van Lev die de rekening ontving: fles prosecco €32,50, wijnarrangement vier gangen €24,00, vier gangen verrassingsmenu € 32,50. Zoetzure komkommers €3,00.

 

Geef een reactie