Gastrecept: pasta met cèpes

Ik heb het niet van een vreemde, mijn ouders zijn ook gek op koken. Vandaag een recept van mijn moeder (met Franse artikelen die ook in Nederland verkrijgbaar zijn als je even zoekt): papardelle met cèpes (eekhoortjesbrood)!

Ingrediënten (2/3 personen)
* 40 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
* Tomatenbasis zonder fratsen (425 ml) (bijvoordeeld deze)
* Eén rode ui, in halve maantjes
* Eén gele ui, in halve maantjes
* Twee teentjes knoflook, gepeld
* 15 romaatjes, gehalveerd
* Eén deciliter olijfolie
* Eén takje rozemarijn
* Vijf blaadjes verse salie
* 250 gram gedroogde papardelle
* Platte peterselie

9a719f88-8885-4d7a-a995-333be5aea7c6

Week het eekhoorntjesbrood vijftien minuten in heet water. Spoel voor gebruik af en droog.
Bak de uien in wat olijfolie op matig vuur al roerend totdat ze gekleurd zijn. Voeg de knoflooktenen, de salie en rozemarijn toe. Bak deze ingrediënten ongeveer een minuut. Voeg na de minuut de gehalveerde romaatjes toe en breng op smaak met zout en peper. Laat dit enkele minuten bakken. Verwijder de knoflook en voeg de tomatensaus toe. Laat dit ongeveer vijftien minuten sudderen.
Bak het eekhoorntjesbrood in twee eetlepels olijfolie met wat peper en zout een paar minuten. Voeg een klein scheutje water toe en roer.
Doe de paddenstoelen bij de tomatensaus en laat deze nog tien minuten meesudderen.
Kook de pasta ondertussen al dente. Spoel af onder de koude kraan. Schep de pasta om met een scheut olijfolie. Meng het grootste gedeelte van de saus door de pasta. Schep op verwarmde borden. Bovenop de pasta nog een schepje saus en garneren met peterselie.

Bijvoorbeeld lekker met wat frisse salade en mozzarella.

db505456-4da5-46d3-94c1-b303099ea15f

Bon apetit!

(Heb je ook inspiratie voor een gastrecept? Leuk! Neem contact met me op via de Facebook van Eten met Lev of via etenmetlev@gmail.com)
 

Geef een reactie