Recensie: ‘Hemels’ hemels?

Wij gaan lunchen bij een niet nader te noemen café in Arnhem, waar ze geen broodjes blijken te hebben. We laten de lamsschenkel om 12.30 even aan ons voorbij gaan. We krijgen daar echter wel de tip om BROOD te gaan eten bij Hemels in de Kerkstraat.
Op pad door het ietwat treurige Hemelrijk naar Hemels in  de ‘7 straatjes’.

We stappen Hemels binnen, het is redelijk gevuld. Wat meteen opvalt is de vitrine boordevol gebak en chocola.
Er is best veel ruimte, we zien een gevarieerd publiek (moeders met kinderen, stelletjes, vriendinnen, een vader en een dochter (dat zijn wij)). Een rustige sfeer.
Wij vinden sommige elementen van de inrichting een beetje buurthuisachtig, ik moest op het toilet denken aan de kinderboerderij door de gekleurde deuren en de simpelheid. Dit is gedaan om de zaak laagdrempelig te houden. Daar zit wat in. Ik kraak elk hipsterinterieur af, dus nu niet zeuren.

Ik bestel een huisgemaakte icetea, mijn vader een zelfgemaakte chocolademelk (doet ‘ie anders nooit). De icetea is echt superlekker: earl grey met rietsuiker, kaneelstokjes, citroen, munt en vast meer.

IMG_4547
Fijn sfeerbeeld van icetea

Daarna de broodjes: landbrood met kippendijen, krokant gebakken bacon, gepofte tomaatjes en basilicummayonaise. Voor vaders de huisgemaakte spinazie-rivierkreeftjesburger.
Allebei een succes! Ik vond vooral mijn brood met kip zeer geslaagd. Veel verse kruiden zoals rozemarijn en dragon. Een goede smaakcombinatie: fris, hartig, gekruid…. De bacon echt krokant en de kip mals.
Goede porties ook, niet van die enorme hompen brood waar je met geen zaag doorheen komt.

IMG_4550
Kippendijen met bacon
IMG_4551
Spinazie-rivierkreeftjesburger

Ik word gedwongen (niet door het personeel) om ook nog iets zoets te bestellen, ik stribbel een beetje tegen maar als ik eenmaal voor de vitrine sta, ga ik toch voor de bijl. Wat een mooi gebak!
Wij gaan voor de kleintjes. Heel lekker! Echt een keer doen, taartjes eten bij Hemels.

IMG_4552.JPG

Bedankt voor de tip, jongen van de zaak zonder brood. Jouw thee was beduidend minder lekker.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Hemels
Kerkstraat 3, Arnhem

Extra informatie: geopend van dinsdag t/m zondag vanaf 9.00 voor ontbijt en lunch. Ontbijt o.a scones, pancakes en yoghurt met granola. Alles tussen de 4,50 en de 6,50. Een compleet uitgebreid zondags ontbijt kan ook voor 13,00.
Voor de lunch allerlei belegd brood (allemaal rond de 8,00), quiche (7,50) en salades (12,50). Daarnaast uiteraard veel gebak en andere zoetigheden.

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie