Kant-en-klaarmaaltijden: stamppot knolselderij-pastinaak

on

Tot mijn verbazing blijken velen van jullie kant-en-klaarmaaltijden te eten. Ik ging er weer voor, alles voor jullie.

Kant-en-klaarmaaltijd: Hollandse maaltijd stamppot knolselderij-pastinaak (gebakken spekreepjes, aardappelpuree, prei, mascarponesaus). Albert Heijn, €4, 29.

IMG_0992

Wat verwacht ik?
Een knolletje op zijn tijd vind ik lang niet gek. Deze stamppot lijkt me best lekker gecombineerd en spek is bijna altijd goed.
Zo’n plastic trog trekt me nog steeds niet erg. Ook een maaltijdsalade kiep ik meestal in een andere bak. De maaltijd ziet er na opwarmen niet aantrekkelijk uit, ik probeer een bordje. Oordeel zelf.

IMG_0994IMG_0995

Wat vind ik?
Ai ai, dit is precies wat je verwacht in het verzorgingstehuis waar je buurvrouw werkt. Zo’n sappige klets die op het bord een doffe klap geeft bij opscheppen met soeplepel. Heel af en toe piept er een pastinaak- of knolselderijblokje op, maar deze groenten worden voornamelijk overschaduwd door smaakstoffen en muffe prei. Ik denk dat de zurige mascarponesaus de ultieme boosdoener is. Veel ondefinieerbare brokjes, zelfs de flapjes spek vallen tegen.

Never again. Durf iemand de uitdaging aan? Of zijn er tips voor beter kant-en-klaar?

Geef een reactie