Levs kookboeken: Istanbul

In Levs kookboeken bespreek ik kookboeken uit mijn kast. In deze editie: Istanbul van Rebecca Seal.

 

Eén van onze leukste, mooiste reisjes vond ik Istanbul. Een prachtige, vrije stad. Heel mooie gebouwen, aardige mensen, leuke winkels én natuurlijk heerlijk eten.
Turkije staat bekend om lekker eten. Dat vond ik in Istanbul ook opvallend, overal kan je (voor vaak heel weinig geld) ontzettend lekker, goed eten. Op de meest verborgen plekken blijken fantastische restaurants te zitten.

Een erg inspirerend boek met simpele en iets minder simpele gerechten.Je kan uit dit boek héél uitgebreid koken maar ook snel tussendoor gerechtjes kiezen en maken. Indeling in zeven categorieën: ontbijt, brood en hartige hapjes, vlees en vis, groenten en bijgerechten, ingelegde groenten en garnituur en desserts, gebak en drankjes. 247 pagina’s vol recepten.
Je gaat koken met ingrediënten die je anders misschien niet zo snel had gekocht, het snuffelen in de Turkse supermarkt is een leuke bijkomstigheid.
Ook geschikt voor de niet/mindere vleeseters.
Prachtige sfeerfoto’s van gerechten en Istanbul zelf. Het enige nadeel dat ik nu kan bedenken, is dat ik terug wil maar dat ik dat qua veiligheid geloof ik nog niet zie zitten…

Dit kookboek is een absolute aanrader voor de liefhebber van de Turkse keuken. Traditionele gerechten die elke thuiskok kan maken. Verras je gasten en/of familie eens met de inspirerende Turkse keuken.

 

Aantal sterren (1-5): vijf sterren

Boek: Istanbul
Auteur: Rebecca Seal
ISBN: 9789462500884
Prijs: 24,95

Geef een reactie