Lunchen bij First Things First in het Honig-complex in Nijmegen

Het Honig-complex in Nijmegen is een bijzondere plek. Jonge, talentvolle ondernemers hebben zich hier gevestigd met voornamelijk handgemaakte producten. Meubels, tassen, servies, fietsen, bier: voor ieder wat wils.

Een gedeelte van het terras bevindt zich ‘op hoogte’. Een soort houten stellages waar een niet al te groot terras gecreëerd is. Leuk gedaan, een gezellige plek, maar niet zo handig voor het personeel met die trappen. Af en toe zien we wat trillende handjes onder de volle dienbladen…

Op de kaart een groot scala aan hipsterclichés: verse gemberthee, desembrood, streeksapjes, veganistische taarten, chai latte… maar laten we wel wezen: als het lekker is, is het lekker.

Er staan diverse ‘toasts’ op de kaart zoals tarwe- of speltdesembrood met hummus, gekarameliseerde witlof, blue d’auvergne (en eventueel parmaham) en, mijn keuze, pulled pork met zoetzure komkommer, rode ui, bacon en little gem. Naast de toasts is er een aantal zelfgemaakte quiches, taart en koekjes te bestellen.

Alles ziet er zeer verzorgd en vers uit, opgediend op de welbekende plank. Mijn toast met pulled pork is echt lekker. Ook wat mijn vriendinnen hebben besteld (toast met hummus en quiche met coppa di parma, prei, broccoli en Old Amsterdam) valt goed in de smaak. De quiche is op basis van brood, een originele variatie op de klassieker.

Een aanrader om een middagje Honig-fabriek te doen! Maak een ronde door de oude fabriek, bekijk de winkeltjes en werkplaatsen en ga daarna lunchen bij First Things First!

Toast: 6,50
Quiche: 5,00
Taart: 3,70 – 4,50

First Things First
Honigcomplex
Waalbandijk 14B
6541 AJ Nijmegen
 

 

Geef een reactie