Lunchen bij Stella by Starlight

Laatst hebben mijn moeder en ik geholpen met koken in ‘De Lommerd’, het wijkcentrum van Het Spijkerkwartier. Een hele leuke ervaring en mijn vooroordelen zijn ontkracht. Bij samen eten in het buurtcentrum dacht ik toch aan grote pannen stamppot en alle halve garen uit de wijk verzameld op één plaats. Dit bleek dus niet zo te zijn. We maakten voor 8,50 per persoon een Mexicaanse maaltijd met twee salades en een dessert.
In De Lommerd ontmoetten wij ook Annemiek, één van de lunchkoks van Stella by Starlight. Een mooie aanleiding om eens een kijkje te nemen.

Op de eerste mooie dag van dit jaar gingen wij op pad naar Stella by Starlight in de Coehoornstraat, niet echt een locatie waar ik dagelijks langsloop. Buiten twee grote houten tafels pal in de zon. Licht beteuterd stonden we te drentelen, want de tafels zaten vol. Tot mijn verbazing was er tegenover Stella een soort parkje. Een ‘stadstuin’ die met behulp van de gemeente in het leven is geroepen en wordt onderhouden door buurtbewoners. Midden in de stad zaten we opeens met de zon op ons gezicht in ‘Het Coehoornpark’ midden in de stad.

De lunchkaart scheen binnen op een krijtbord te staan, maar de serveerster wist de kaart ook feilloos uit haar hoofd. Broodjes, soepen, salades: een uitgebreid assorti.
Beiden nemen we een broodje Hollandse geitenkaas met zelfgemaakte pesto (een kauwgompje daarna is wenselijk). Het ziet er aantrekkelijk uit; twee dikke, verse boterhammen met veel kaas, pesto en verse salade voor 4,50, wat ik een prima prijsje vond.

Je kan aan een broodje geitenkaas niet héél veel fout doen. Tenzij je geitenkaas beschimmeld is. Of het brood. Of de sla rot. Of pesto uit een potje terwijl je dit niet verwacht. Nou ja, goed, je snapt het wel. Bij dit broodje was dat allemaal niet zo. Lekker gegeten én gezeten.

Ik zou zeggen, ga eens kijken. Maar niet allemaal tegelijk, want ik prefereer ook een zitplaats en bij elkaar op schoot is ook zoiets.

Stella by Starlight
Coehoornstraat 33
Arnhem

 

Geef een reactie