Lunchrecensie: Caspar: gastvrij en klassiek

We kunnen wel stellen dat Caspar inmiddels een begrip in Arnhem is. Is dit dan ook terecht?
Er zullen weinig horecaliefhebbende Arnhemmers zijn die Caspar niet kennen. Ik hoef eigenlijk niet echt uit te weiden over Caspar. Ik doe het wel.

We komen binnen, compagnon Bruins (de vader) en ik. De vader heeft hier toevallig vanmorgen al met ander gezelschap gezeten. (Daar gaat mijn zorgvuldig uitgezochte originele voorstel). We worden verwelkomd met: ‘U bent weer terug? Gezellig!’ Er wordt opgelet in Caspar.

Het is druk en een tikje rommelig. Een gemêleerd publiek. De concentrant kan hier werken, de buurvrouw kan hier thee drinken (neem groene-rozenthee!).
Caspar heeft een L-vorm. Bij binnenkomst aan de rechterzijde een lange bar met krukken die nader benoemd worden, links diverse tafels/banken en andere mogelijkheden tot zitten. We gaan achterin rechts de hoek om en zien links een open keuken. De rest van de ruimte is opgevuld met tafels en stoelen. Er is daar ook een miniterras voor de roker (?)
Het grote terras bevindt zich aan de voorzijde van Caspar, met lekker weer een Arnhemse hotspot met gematigde zon. Het eerste gedeelte van Caspar is zeer licht door alle ramen. ‘De hoek om’ is het iets minder licht, daar zitten wij.

De vader neemt een decaf-latte (ik kan er ook niets aan doen), ik ga voor de eerder benoemde groene thee met Chinese roos. Ik houd daarvan (daar kan de vader wel wat aan doen).
Ik heb het menu van te voren al uitgebreid bestudeerd. Ik wil twee dingen sowieso: de sandwich staartstuk (meergranenbrood met dungesneden staartstuk met tonijnsaus, pecorino, kappertjes en sla, € 9,60) en de sandwich venkelworstjes (maïsbrood met biologische venkelworstjes, zuurkool en mosterd-mierikswortelmayonaise, € 9,60). We nemen het allebei.

Beiden vinden we vooral de sandwich venkelworstjes een 10. Dit is echt lekker. Goede verhoudingen, vers brood, frisse salade, het zure van de zuurkool, de topworstjes en de mayo waarvan je wil dat je hem thuis zelf kan namaken, alles matcht. Mijn nieuwe Arnhemse favoriet is gevonden.

De sandwich staartstuk vinden we lekker, maar niet top. We vinden het vlees net de koud, net te veel en net te dik gesneden.  De kwaliteit van het vlees en de andere ingrediënten is overduidelijk goed.

Is Caspar ‘begripwaardig’?
Ja. De service en gastvrijheid zijn meer dan goed: oplettend, aardig en precies persoonlijk genoeg. Men kan ook op de juiste manier met feedback omgaan, wat prettig is.
De prijzen vind ik wat aan de hoge kant, echter heb je dan wel superlekkere sandwiches. Het is het geld zeker waard en ik heb vijf uur later pas weer trek.
Wijn en bier is er in overvloed in diverse prijsklassen. Uit eerdere ervaring van het terras, weet ik dat de wijnen en borrelhapjes ook lekker zijn.
Wij vinden Caspar een fijne, gezellige plek. We vinden alleen de krukken niets, alsof je op een te magere pony zit waar je bijna af valt. De rest van het interieur hippig klassiek. Geen overdreven hipstergeneuzel.

Ik kom weer terug voor de sandwich en dan neem ik na de rozenthee ook wijn.

 

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie