Lunchrecensie: het Koffiekafeetje, ‘koffie koffie lekker bakkie koffie’

Het Koffiekafeetje is gesloten. In dit pand zit nu Bij Ann.

Tot mijn vierde woonde ik op De Hommelstraat schuin boven het Koffiekafeetje. Tijd voor een bezoek.
We rijden er zo vaak langs, gek genoeg gaan we toch niet naar binnen. Totdat ik dat wel doe.
Wat is het hier gezellig ouderwets; een kachel staat te loeien, lekker muziekje, een lach van de bediening.
De bar, met als pronkstuk de koffiemachine, valt direct op. Er hangt een gemoedelijke sfeer, ik zou hier ook prima alleen kunnen zitten aan de tafels aan het raam om lekker te loeren.

Ik start met een latte (3,00). Ziet er top uit, lekker ook. Ik begin inmiddels enigszins een koffiesmaak te ontwikkelen (met melk en suiker ja). Zo proefde ik bij Beter Bed dat de cappuccino echt niet te zuipen was, dat terzijde.
Mijn medeproevers ogen fonkelen als ze Mr Jones lycheethee vindt. Twee pluspunten.

Ik heb de kaart al te pakken: een A4’tje met diverse ontbijt- en lunchopties. We zien ook een aantal ingrediënten doorgestreept waardoor er soms (lijkt ons) een nogal karig broodje overblijft. Mijn eerste keuze, een clubsandwich, blijkt na minuten dimdammen geen optie omdat de kip op is. ‘We zijn de kaart aan het vernieuwen’. Dat is natuurlijk positief, al had ik dan even een tijdelijke kaart gemaakt.

Het wordt een tosti brie, walnoot en honing (5,00). De overkant bestelt een sandwich met zelfgemaakte tonijnsalade (5,75).
Beide een royaal belegd Turks broodje. Een beetje sla bij de tosti voor het idee had het iets opgeleukt, de chips bij het broodje tonijn is me dan weer net iets te gezellig.
De broodjes zijn lekker, vers en qua formaat ruim voldoende om een middagje op door te gaan.

Wij vinden het een goede ‘ontdekking’. Lekkere dranken en broodjes, een knusse sfeer en heel redelijke prijzen. De bediening had een tikje sneller gemogen, vooral het aanmoedigen van meer drankjes mag wat actiever wat ons betreft.
Wij komen zeker nog eens terug voor de nieuwe kaart en de fijne, huiselijke sfeer.

koffiekafeetje

Geef een reactie