Lunchrecensie Lola’s: afhalen of (laten) zitten?

on

Sinds 2016 kan je bij Lola’s terecht voor koffie, taart, macarons, broodjes, sapjes, ijs, salades, high tea’s. Genoeg. Benieuwd wat wij proefden?

Nooit bij Lola’s geweest, het leek op afstand een beetje een ‘corner’ vond ik, de bussenbunker aan de overkant bevordert het uitzicht ook niet direct. Toen ik binnenstapte was dit gevoel direct weg. Er is de mogelijkheid om van alles to go mee te nemen via het ‘afhaalloket’ al daar ben je binnen niet mee bezig.
We betreden een zeer sfeervolle ruimte waar veel te zien is. Een beetje hoe je hoopt dat een Amerikaanse schoolkantine eruit ziet, net als in de film. De bussenbunker verdwijnt uit het zicht.

Ontvangst door twee zeer opgewekte dames. Het is rustig.
Ik neem plaats in de hoek, tegen de loeiende verwarming die ik stiekem uitzet.
Ik bestel een latte macchiato (trendy koffie voor nep-koffiedrinkers zoals ik). Ziet er top uit en hij is echt lekker. De sloot melk overheerst de koffie niet, best knap. Lola’s is een officiële Nespresso-schenker, ik krijg het thuis toch niet zo voor elkaar.
Mijn lunchpartner schuift aan. Ze bestelt een zeer fancy vers sapje, ook dit valt erg in de smaak.

Latte macchiato

Naast een enorme bulk aan aantrekkelijk uitziende zoetigheden is er ook een uitgebreide lunchkaart met broodjes, croques, panini’s, en salades.
Ondertussen is het drukker aan het worden en zie ik vanuit mijn ooghoek dat het afhaalgedeelte ook als een speer gaat.

kaart
Wij bestellen allebei een panini. Eén met brie, tomaat, pesto en honing en één met mozzarella, spinata romana en parmezaanse kaas. Het zijn gewoon lekkere panini’s met wat verse salade, niks spectaculairs maar voor zeker voor 4,95 een lekker broodje.

panini
Tijdens de lunch drankronde twee, er komt een heel kek theeplateau tevoorschijn. Daarbij een boekwerk waarin de leuke theenamen met bijbehorende maffe smaken beschreven worden.

thee
Ter info, volgende keer (want die komt er) ga ik voor het ’12 uurtje’: een gebakken eitje, een broodje carpaccio, een broodje vitello tonnato en muesli met yoghurt en vers fruit voor 8,95. Dan sla ik het ontbijt wel een keer over.

De bedienende dames zijn ook verantwoordelijk voor het maken van de gerechten, ze zijn razend druk. Dit maakt dat wij erg lang met de borden voor onze neus blijven zitten na de lunch en geen derde drankje ‘kunnen’ bestellen.
Hun charmes doet ons dit snel vergeten en plek voor taart hadden we toch niet meer. Alhoewel een macaronnetje…

IMG_5909

Kortom, een enorm leuke lunchroom. Gezellig, goede prijzen, leuke bediening. Een verzorg geheel.
Proeven jullie de taart even terwijl ik aan het 12 uurtje begin? Ik ga in ieder geval zitten.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie