Minirecensie Strand Zuid

Afgelopen week was ik op de openingsdag van Strand Zuid. Lees in dit artikel hoe mijn ervaring was.

Heeee lullo
Het avontuur begint op de Rijnkade waar een pontje gaat. Bij aankomst blijkt het pontje van 12.00 tot 18.00 te varen. Laat het nou net 20.30 zijn. Eén van mijn compagnons ziet een sloepje met drie rakkers in pak. ”Heeee lullo breng ons eens naar de overkant!” roept hij. Wonder boven wonder tuffen ze terug naar de steiger waar wij staan te zwaaien. Het zijn twee mooie minuten. Enigszins jaloers op het bootje van hun vaderrrr stappen wij in zuid af.
Op de stadsblokken bevindt zich vanaf 6 juli Strand zuid. Een soort ‘strandtent’ met een keuken, bar, live muziek en vertier. Zelf schrijven zij hierover: ”Strand Zuid is jouw nieuwe favoriete lokaliteit! Een eventlocatie en horecapaviljoen ineen. De hele zomer maken wij een afwisselend programma met onze partners.”

Zure sloot
We betreden het terrein waar een gemoedelijke sfeer hangt. Het is druk, na een kwartiertje bemachtigen we een zitplek aan een extra hoge picknickbank met fijn uitzicht op de Eusebius en de muzikant. Tussendoor draait de DJ van Luxor lounge-achtige muziek.
Een uitgebreide drankenkaart met onder andere meerdere soorten wijn tussen de €22,50 en de €27,50 per fles. We proberen de verdejo (€22,50), dat vinden we allemaal een zure sloot. De pinot grigio die daarna wordt aangerukt bevalt beter! Voor €24,50 een goede deal (helemaal in vergelijking met andere ‘evenementen’ of strandtenten).

Strand Zuid Eusebius

Snacks
Het diner hebben wij thuis al volbracht, jammer, er is een leuk menu hier bij Strand Zuid. Bijvoorbeeld een burger rund/vega (€9,50) of een salade met burrata (€10,50). Er moet nog wel gesnackt worden: bitterballen (€6,50), brood met dips (4,50), paté met ingelegde groenten en brood (€8,50) en bresoala met parmezaan en citroen (€8,50).
Een krokante bal met veel vlees, zeer geslaagd. Prima brood met lekkere boter, goede olijfolie en zout. De paté is de ultieme aanrader, aan de dure kant maar door Pickle de winkel zelfgemaakt dus vooruit. De bresaola vonden we wat karig, al zijn deze vleeswaren wel erg lekker.

 

Hondjes
De sfeer is top, de snacks goed, de prijzen heel acceptabel. Er zijn veel hondjes, dat is altijd goed. De muziek van de DJ mag van mij iets meer dansbare beats draaien na een bepaalde tijd, het was wel erg lang loungen.
Er schijnt ook (stand up) comedy via het Posttheater te zijn op donderdagen, evenals het draaien van plaatjes op zaterdag.
De moeite waard om de oversteek te maken. Regel die sloep!
Strand Zuid is de hele zomer van woensdag t/m zondag van 12.00 tot 00.00 geopend.

Strand Zuid avond

 

 

 

 

Geef een reactie