Netflix: Million pound menu

on

Op aanraden start ik met Million pound menu. Waarom moet je dit kijken?

Wat is het? 
Jonge ‘kookgekken’ (zien jullie nu Joop Braakhekke voor je?) krijgen de mogelijkheid om een pop-up restaurant te starten. Allemaal denken ze dat zij hét topidee hebben voor een nieuwe restaurantsensatie.
Op basis van een pitch kiest een aantal grote investeerders ideeën uit. Er wordt een restaurant ingericht naar wens van het aanstormend talent. Er wordt één avond diner geserveerd voor de helft van de prijs (de soft launch), de mogelijke investeerders komen op dag twee lunchen, op dag drie een vol restaurant met betalende gasten waar de investeerders mogen aansluiten. Het talent presenteert een (investerings)plan. Dan breekt het spannende moment aan; komt de investeerder (of inversteerders) met een voorstel, one million pound wellicht?

mpm

Fast food, vegan, chique de friemel
Van fast food tot ultiem chique eten, alles komt voorbij. Het is zeer boeiend om de jonge chefs hun plannen te zien maken en uitvoeren. Je leeft al gauw mee met de ‘hoofdpersonen’ uit de afleveringen. Soms wil je ze ook slaan.
Per aflevering (60 min) worden er twee ideeën getoond.

mp

Moet ik dit kijken?
Ik zou het doen. Als je van kookshows houdt dan natuurlijk. Een heerlijke ‘real life-‘serie die wat weg heeft van Gordon Ramsey’s Hells kitchen zonder het gescheld (wel jammer). Dit seizoen Million pound menu wordt gepresenteerd door Fred Sirieix, wat niet per se vervelend is.
Je kan je ergeren, inspiratie opdoen, je hongergevoel activeren, lachen en blij zijn dat je er zelf niet staat (of soms wel). Ik leer ervan. Niet die Amerikaanse hysterie die ik zo vreselijk vind, het is een smaakvolle Engelse BBC-serie ter vermaak met een sprankje spanning.

 

Geef een reactie