Netflix: The mind of a chef

Op een eenzame maandagavond duik ik in A mind of a chef. Lees hier wat ik hiervan vind.

Na ‘Nailed it’ zie ik een beetje op tegen tijd spenderen aan een Netflix-serie over eten. Dat overAmerikaanse gedoe is niets voor mij. Ook ken ik series waar je alleen maar paniek en presteerdruk ziet bij koks, daar word ik zenuwachtig van.

The mind of a chef heeft vijf seizoenen, van elk vijftien afleveringen. De gevaarlijke lengte van 20 minuten per aflevering kijkt meestal lekker weg (ah, nog ééntje dan…). Opeens ben je drie uur verder.

Ik ben meteen gegrepen door de introductie en de beelden die voorbij komen. The mind of a chef heeft per seizoen een chefkok die duikt in verschillende thema’s. In samenwerking met andere chefs wordt er ingegaan op een onderwerp met bijbehorende recepten en technieken. Aan bod komt koken, reizen, geschiedenis, kunst en wetenschap zonder zwaar te zijn. Dit is potdomme interessant!

 

De chefs zijn onder andere David Chang, Sean Brock, April Bloomfield, Edward Lee, Magnus Nilsson, Gabrielle Hamilton, David Kinch en Ludo Lefebvre. Met humor behandelen zij diverse onderwerpen zoals Italië, ‘geheugen’, groenten, tradities en kliekjes.
Een ware inspiratie voor de kook/eetliefhebber, ik wil meteen de keuken in. En op reis, dat ook. En ik heb een zwak voor Ludo Lefebvre.
Deze serie is heel gevaarlijk voor de bingewatcher maar prachtig, inspirerend, leerzaam vermaak. Een absolute aanrader wat mij betreft.

Dit is toch jaloersmakend?!
Ik kijk er nog even een in mijn pauze.

Ik ben benieuwd wat jullie van The mind of a chef vinden!

Geef een reactie