Njoy café Arnhem: niet te geloven

Ik wil het eigenlijk niet delen, ik wil het voor mezelf houden. We hebben namelijk een nieuwe parel ontdekt in Arnhem. Jullie vinden me te kritisch en verwend, daarom deel ik het toch. Ik ben niet door en door verzuurd. Hieronder lees je het bewijs.

Van de Schoof-jongens kregen we de tip om te gaan eten bij Njoy. Zij die zo vaak uit eten gaan, zijn betrouwbaar. Ook op wijnvlak overigens.
Njoy, hebben we het over hetzelfde? Dat is toch zo’n muffige dagzaak voor alleenige mannen? Tot zover mijn vooroordelen. Ik ben er nooit geweest, heb er nooit naar binnen gekeken en ik heb er nooit verhalen over gehoord. Matige argumentatie.
Vanaf januari 2018 heeft Njoy een nieuw concept, we duiken er met goede moed in.

We treden binnen om 20.00 in een gezellig, vol eetcafé. Een aantal hoge tafels achterin waaraan geklaverjast wordt, kletsende mensen aan de bar en veel eters voorin de zaak. Dit had ik niet verwacht, dit is een heel gezellig, kleinschalig eetcafé!


We kiezen het menu van de chef (een amuse en drie gangen voor 19,95?!). Je zou zeggen, dat kan niet goed zijn. We willen graag bij elke gang een bijpassende wijn. Dat kan. Daarnaast is er een ruime keuze uit diverse (goede) wijnen voor een zachte prijs, zien we. We zijn bijna zenuwachtig van nieuwsgierigheid.

Een glas prosecco wordt geserveerd (4,95). Daarbij komt de amuse; een miniburgertje van pulled pork (huisgebraden). De prosecco is gewoon lekker, het burgertje is buitengewoon smakelijk.

burger amuse

Nu gaan we er echt voor. Een glas volle, ronde chardonnay reserva (4,20) en als voorgerecht een smakelijk plankje met paté ‘de maison’, cranberrycompôte, wat paddenstoelen, frisse salade en een shotje paddenstoelenbouillon (shotje komt niet uit mijn koker nota bene). We zijn alle drie enthousiast, hele lekkere smaken en alles vult elkaar aan. Topcombi.

voorgerecht

Het hoofdgerecht komt er zo aan, maar eerst wordt de bijpassende wijn gepresenteerd. Il passo (4,95). Een rijke, volle wijn met donker fruit en kruidigheid. We hopen op een mooi stuk vlees.
Daar komt chefkok Jordy met jawel: hert! Een prachtig gebakken stukje hertenbiefstuk met ‘eigen jus’ (daar hebben mensen altijd commentaar op. ‘Goh, wat zou het hertje ervan vinden dat hij ook nog in z’n eigen jus ligt?’) en een stoofje van hert. Daarbij rode kool en aardappelpuree.
Allebei de vleesbereidingen zijn heerlijk, evenals de puree en de rode kool. Een clichécombinatie maar door de verse bereiding verrassend lekker. Veel smaak en goede matches. Eén van ons vindt het stoofpotje wat aan de zoute kant, ik vind dat meevallen. Sowieso als je alles combineert.

hert

Tot slot, de desserts. We kunnen kiezen uit kaas of een zoet dessert.
Ik, als echte kaaseter, neem het zoete dessert, mijn tafelgenoten de kaas. De kaasmannen krijgen een glas Pedro Ximenez (3,95), ik een portachtige Franse dessertwijn (ook 3,95).
De kaasplankjes met vier kazen, compôtes, toast en noten zien er aantrekkelijk uit. Mijn chocolademousse met vanille-ijs en slagroom ook. Zowel de mousse als het ijs zijn huisgemaakt en dat proef je. Een erg lekker dessert. De mousse smaakt een beetje naar Bros, het ijs heeft een heel pure, romige vanillesmaak.
We wisselen wat hapjes uit, ook de kazen zijn goed. En de drankjes erbij wederom ook.

Kortom, werkelijk niets op aan te merken. ‘De meest gevreesde blogger van Arnhem’ (niet mijn woorden) heeft niets te zeiken. Behalve dan, hoe kan je deze kwaliteit leveren voor zo’n miniprijsje? Dat is natuurlijk geen klacht, ik snap er gewoon niets van. De verklaring luidt: ‘samenwerken met de lokale leveranciers en zoeken naar seizoensproducten op de lokale markt.’ Chefkok Jordy (voorheen sous-chef bij Het Amusement) heeft daar blijkbaar een gave voor.
Service heel goed, fijn dat iedereen ook kennis van de producten heeft. Mensen met passie. Eten en wijnen heerlijk. Ik ben vaak nogal kritisch op porties, in dit geval vonden we de proportionering precies goed. Je rolt gevuld naar buiten in plaats van volgevreten. Prijs-kwaliteit idioot goed. Ik neem denk ik een vaste tafel dus beginnen jullie maar met reserveren.
Een gemêleerd publiek waar iedereen welkom is. Ook een leuke plek voor een borrel (we zien een flitsende borrelplank met wisselende warme en koude hapjes) of een high wine of een lunch of nog een diner. En daarna weer terugkomen.

En nog even dit: het klaverjassen is iedere tweede vrijdag van de maand. Vanaf 11 februari 2018 is er iedere tweede zondag van de maand Lazy sunday met live muziek.

Bedank me later maar.
Tot slot een dankwoord namens Eten met Lev aan Daan en Mauro.

Njoy café
Bovenbeekstraat 5, Arnhem
026 370 7240
Openingstijden: woensdag tot en met zondag vanaf 12.00, keuken sluit om 21.00

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie