Recensie: Bistrobar Berlin, een trip naar Nijmegen

on

In Nijmegen-oost vind je Bistrobar Berlin. Met huisadviseur Ron Blauw staat hier een ijzersterk concept. Lees mijn ervaring hieronder!

Ik word uitgenodigd door een collega om in Nijmegen te komen eten. Dat is als Arnhemmer natuurlijk een hele stap, desalniettemin prikken we een maandagavond omdat ik hier écht moet komen proeven.

Niet te
We betreden het sfeervolle, trendy bar-restaurant. Een beetje industrieel maar niet te, een beetje chique maar niet overdreven, een beetje kroegig maar niet bruin. Hip maar ook tijdloos. En een boom.
Waar ik direct enthousiast van wordt, is de bediening. Persoonlijk met een eigenzinnig karakter. Er worden goede grappen gemaakt, ze hebben veel verstand van de gerechten en dranken zonder betweterig of popiejopie te zijn.


Niet zomaar een olijf
We starten met olijven met manchego, brood met roomboter en een fles pinot grigio/verduzzo want op maandag mag er ook best gedronken worden.
Normaal heb ik over olijven niet zoveel te melden, echter is deze variant het benoemen waard. De olijven met de kaas en de ‘marinade’ met dragon is een heel geslaagde combinatie.

Lekker lang, lekker veel tussengerechten.  Geen gedoe.
Het ‘concept’ van Berlin is voornamelijk het kiezen uit allerlei tussengerechten voor 10,- per gerecht. Aangeraden wordt om twee tot drie tussengerechten te eten per persoon. Je kan dit per ronde doen of een aantal tegelijk. Wij voelen het ‘sharing is caring’ niet zo, je blijft toch collega’s.
Er is ook een aantal ‘specials’ waaronder bijvoorbeeld een angus tomahawk (650 gram, 70,-) of drie bereidingen van eend (700 gram! 67,-).
Wij kiezen ervoor om een aantal kleine gerechten te eten en dan één per ronde, lekker lang eten en proeven. En ook een beetje roddelen.
Ik knal er maar een opsomming in van de gerechten die we eten zodat er een beeld ontstaat: licht gerookte zalm, crème van zwarte knoflook, komkommer en sesam. ‘Pizza’ pompoen met oude ravenswaard en savora. Spare ribs met huisgemaakte sambal. Maïskip, bereidingen van maïs en krokante kippenhuid. Claressefilet met koningsoesterzwam, peer en rodekoolsap. Tartelette met pastinaak, sinaasappel en chocolade.

Het ene lekkerder dan het ander, al vinden we alles geslaagd. Allemaal fancy gerechtjes zonder teveel friemels, likjes, gelletjes en ander gedoe.
Wat denk je van spareribs zonder bot? Dit is echt te gek. De sambal kan ik niet aan, maar het vlees alleen is al top.
Alles is vers en zelfgemaakt, dat proef je absoluut.
Ik ram er nog even een kaasplank achteraan met vijf kazen en een glas port. Je kan kiezen voor drie of vijf kazen (8,-/12,50), een zaak naar m’n hart. De kazen zijn op temperatuur en goed op elkaar afgestemd.
3,5 uur later. Ik heb me geen moment opgejaagd gevoeld terwijl we toch heel lang en niet zo snel hebben gegeten.

Deze lofzang is bijna klaar.

Twee etages vol plezier. De sfeer, het personeel met persoonlijke touch, goede prijs-kwaliteit. Als ik dan toch iets moet noemen wat ik wat minder vond, de macaron bij de koffie. Ik heb liever koek. Of chocola of fudge of nougat.

Ga hier eten! (en reserveer, sinds de benoeming in de Lekker 500 gaan ze als een speer)

Bistrobar Berlin
Daalseweg 15-17
Nijmegen
024 360 3303

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie