Recensie: BOKA lunchcafé

Op de Oude Kraan bevindt zich lunchcafé BOKA. Niet direct op mijn looproute, al is het wel lekker dichtbij de stad met uitzicht op de Blauwe golven en de Mandelabrug. Klaar voor een vegetarisch rondje lunchen? Start!

Pal in de winter(lente)zon zie ik het miniterras van BOKA, het verkeer valt, in tegenstelling tot mijn verwachting, niet zo op. Ik steek mijn neus naar binnen om te melden dat ik zo buiten plaatsneem. Het officiële terras wordt spoedig opgebouwd, verneem ik.
Na enige tijd wordt mijn bestelling opgenomen. Het tempo lijkt niet bijster hoog te liggen, tijd om te onthaasten, geloof ik. Daar komt mijn koffie verkeerd (die ik inmiddels zonder suiker drink, jawel) waar een soort dadel-vijg-walnoot-kokoskogeltje bij geserveerd wordt. Ik heb bij vegan altijd de neiging om dat af te zeiken op de een of andere manier, dit balletje krijgt echter een speciale vermelding. Proef, heel lekker!

Ik bestudeer de lunchkaart. Alles is vegetarisch, er zijn daarnaast ook veel veganopties. Na dat balletje, houd ik me voorlopig op de vlakte. Er staan serieus lekkere dingen op de kaart met prima prijzen.
De bestelling: homemade flatbread met gegrilde zoete aardappel (Midden-Oosters gekruid), mesclun, komkommer, feta, granaatappelpitten, gekookt ei en een drizzle tahin (6,50). Mijn partner aan de overkant bestelt, enigszins op mijn aandringen, een tosti kaas, tomaat, avocado met zelfgemaakte ketchup (5,00).

Het duurt enige tijd, daar verschijnen twee goed uitziende lunchgerechten (ja, een tosti is een tosti, maar een vlamtosti uit een doos ziet er toch anders uit hoor).
Het flatbread is echt te gek. Knapperig, vers, zoet, zuur, umami, zout, fris. Alle smaken perfect op elkaar afgestemd en geen hap hetzelfde. Ook de tosti kan ons bekoren, vers en knapperig. De ketchup vind ik eerder curryachtig, deze is goed op smaak en pittig gekruid.

Het café is het een soort creatieve ontmoetingsplek zonder raar zweverig gedoe. Geen muffe cactussen of kleden op de vloer, eerder behoorlijk industrieel. Boven een Art galary die vrij toegankelijk is. De keuken is open, leuk om even te bekijken en te kletsen met de koks.
Ik ga sowieso terug voor het flatbread en het balletje. Het is lang geleden dat ik dat voor een lunch doe, teruggaan, maar dit is echt een aanrader! Heerlijk vers eten met goede prijzen.
Aardig personeel dat geen haast heeft, of dat een voor- of een nadeel is, mag u zelf bepalen. Tot slot proef ik een stukje (vegan) brownie en ook hier moet ik toegeven, echt lekker. Ik stel zijn zeikmodus wat bij. In maart staat mijn volgende bezoek gepland, wie weet op een completer terras.

 

 

 

Geef een reactie