Recensie Caspar: een nieuwe keuken

In één van mijn favoriete wijken, Klarendal, vind je Caspar. Voor een drankje daar ben ik altijd te porren, maar wat vind ik van het eten?Al eerder schreef ik over mijn lunchervaring bij Caspar. In mijn omgeving hoor ik veel mensen positief over ‘het café’ Caspar, echter hoor ik ze zelden over het ‘diner’. De keuken schijnt verbouwd te zijn, een mooie reden voor een eetbezoek voor Eigen! Arnhem

Overal loeren
Meteen even loeren naar de keuken, die is duidelijk groter geworden en met hout omlijst. Ook zie ik een veranderde bar aan de keukenzijde. Het ziet er strak uit!
Nu een tafel uitzoeken om te eten. Dat blijkt, ook op woensdag niet vanzelfsprekend. Met een glaasje prima chardonnay (€3,90) in de hand, krijgen mijn partner en ik een tafel ‘aangereikt’ door het uiterst vriendelijke personeel aan de straatkant. Daar valt nog meer te loeren. Zo stopt er een man in een Suzuki Alto midden op straat, hij stapt uit met drie halve liters bier, deze gooit hij onder de stoel van een andere auto in de straat. Zou hij vannacht stiekem in zijn ‘bij-auto’ wat gaan drinken? Dat vind ik mooi vermaak.

IMG_1616

Caspar, daar waren we
Ik dwaal af. Caspar heeft diverse krachten: zeer goed personeel, een prettige, ongedwongen sfeer met een soort hang naar ‘vroeger’, lekkere hapjes van goede producten en de locatie natuurlijk. Hopelijk kan ik het diner daar aan toevoegen.

De voorgerechten zijn niet groots uitgezet op het menu; er zijn veel borrelhapjes en de keuze uit twee soepen.
Er is een vaste dinerkaart met hoofdgerechten, ik zie bijvoorbeeld een burger (€9,40 of met frites en sla €14,60), spare ribs (€ 18,60) en pasta’s (€10,60-€17,60). Overigens voor de vegetariër ook diverse opties.
Daarnaast een wisselende kaart met een vis-, vlees- en  vega-optie (€16,50 – €19,50).

IMG_1610

Saussoep? 
Eerst de tomatensoep met brood en kruidenboter (€6,60). De ‘pan con tomate’ laten we op advies van de ober (ik weet even geen beter woord) achterwege, de hoeveelheden schijnen behoorlijk te zijn voor de gewone eter.
Wij vinden de soep lekker, al zit de substantie tussen soep en saus in, neigend naar de sauskant. Om het brood erin te dippen zeer geschikt en ook lekker. De kruidenboter is zelfgemaakt en nota bene zonder knoflook, dat is een botertje naar mijn hart. Toch had de soep als soep van mij iets vloeibaarder mogen zijn.

Wisselend
We kiezen allebei voor een hoofdgerecht van de wisselende kaart. De man traditioneel het vlees: bavette met sjalottensaus, gebakken witlof en Roseval-aardappel (€19,50). Ik kies voor vis, de iets minder vrouwelijke handeetvariant; kibbeling van kabeljauw met huisgemaakte friet, wakame, bietensalade en ravigotesaus (€17,50).
De gerechten zien er lekker uit, precies wat je verwacht. En dat is goed. De bavette is mooi rood gebakken en mals, goede jus, de witlof juist bereid (o ja, dat moet ik thuis ook weer eens doen) en een smakelijk aardappeltje.
De kibbeling, daar zijn we bijna lyrisch over. Dit is echt goed hoor. Knapperig, de korst heeft de goede dikte, niet te vet, de kabeljauw vol van smaak. Matcht (uiteraard) super met de ravigot. Ook de biet en friet zijn aanraders. De combinatie is erg goed.  Maar, wat doet die wakame daar? Een vreemdsoortige keuze, al vind ik wakame lekker, daar niet van. Ik eet het los, ik snap weinig van de keuze bij kibbeling. Toch best lekker.

We nemen koffie na, die smaakt zeer goed, ze staan niet voor niets op 9 in de Koffie top 100. Het dessert slaan we over.
Nu ik terugblik op de kaart, zie ik ‘bieramisu’ (€6,50), daar ben ik dan nu dus heel nieuwsgierig naar.

Terug
Voor de bieramisu moeten we sowieso nog eens terug. We kwamen al geregeld voor hapjes en drankjes en een vervolg voor diner sluit ik zeker niet uit!
Het is niet de gemiddelde ‘kroeghap’, wat prijziger ook. Je krijgt voor dat geld wel verse producten van onder andere slagerij De Groene weg en De Zilte Zeemeermin. Ik eet liever een goed gerecht voor wat meer dan een tegenvallende vriezersaté voor minder. De hoeveelheden van de hoofdgerechten zijn goed, inderdaad is een voorgerecht niet echt nodig voor een lekkere maaltijd.
Het personeel was wederom zeer goed, met verstand en vriendelijk.
Caspar, een aanrader om een borrel te drinken, gevolgd door een hoofdgerecht.. Aftoppen met een kopje koffie en misschien wel de bieramisu!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie