Recensie: De Houtplaats in Rheden Prinsheerlijk?

Aan de voet van de Posbank ligt De Houtplaats. De drie rooien, mijn moeder, tante en ik, gaan op pad om te lunchen in Rheden. Spoiler: ik heb weer wat op te merken over tonijn.

De Houtplaats is niet meer het familierestaurant (Prinsheerlijk) wat het vroeger was. Vermoedelijk was het de bedoeling om ‘een warme sfeer’ te creëren. De blauwe ijzige lampen zijn waarschijnlijk uitgezocht bij het blauwe glas-in-lood, evenals het blauwe gordijn dat tegen de muur gedrapeerd is, wat ons enigszins doet denken aan een crematorium.
De slogan van De Houtplaats is ‘van trouwen tot rouwen’. Met groepen is het wellicht gezelliger.

We worden bij binnenkomst amper begroet en kiezen een tafel aan het raam. Het uitzicht is prachtig, waarschijnlijk kun je hier ’s zomers ook heel fijn buiten zitten. Vrijwel direct wordt onze drankbestelling opgenomen. We willen nog even kijken naar de kaart voor de lunch. We zijn zéker tien minuten verder voordat het lukt om weer te bestellen. De ergernis van de horecaliefhebber: er wordt niet gekeken door het personeel. Gelukkig zijn de tafels allemaal wel schoongemaakt inmiddels.

We kletsen honderduit. Ondertussen komen de lunchgerechten: boterhammen met tonijnsalade, een flammkuchen met spek en ui en boterhammen met gegrilde groenten en feta.
De flammkuchen is een succes! Vers en knapperig.
De boterhammen zijn enorm royaal belegd. Het brood met gegrilde groenten en feta is erg lekker. Heel veel om samen met het brood te eten, al kan je dit volledige groentepakket ook uit het vuistje knagen. Smaakvolle en mooie groenten!
Als ik aan tonijnsalade denk, denk ik aan tonijn met mayo, augurk, kappertjes, een uitje, peper, zout. Kunt u hem proeven? Ik ben bij De Houtplaats nogal verbaasd: op mijn boterhammen ligt een berg salade nicoise. Een uitgelekt blik tonijn, 200 gram gebroken sperziebonen en áárdappels. Ik mis iets; alle ingrediënten die ik hierboven beschreef bij het beeld van tonijnsalade los van de tonijn. Lekker, maar dan had ik liever de saladeversie gehad.

Ondanks de bovenstaande kritische noten, hebben we het heel gezellig gehad. Geen horecatoppers in de bediening, maar vriendelijk waren ze wel. Misschien waren ze wat van slag door de drie rode duivels. Lunchgerechten tussen de 6,50 en 13,50. Inmiddels zo’n beetje de gemiddelde prijs voor een lunch. Niet goedkoop, maar voor de hoeveelheid ook niet erg duur. Ze gaan wel met de trend mee: belegde boterhammen op planken en gerechten met gergilde groenten, pulled pork en flammkuchen.

Ik ga zelf nog eens terug na een wandeling (ja, dat doe ik tegenwoordig met onze nieuwe ‘hond’) om buiten te zitten, gezelliger dan het Paviljoen op de Posbank en goedkoper ook!

img_3432

 

Geef een reactie