Recensie: dineren met uitzicht op de stralende Eusebius

Uit eten in een hotel in eigen stad, dat doe je niet vaak, toch? Voor Eigen! Arnhem stapte ik op de fiets naar Rijnhotel Arnhem.

Het hotel, gelegen aan Onderlangs, is precies wat je verwacht bij een hotel. Een receptie, een lobby, je kent het wel. Na wat rondgesnuffeld te hebben, nemen mijn partner en ik plaats op het terras. Het terras, ook heel hotellerig, maar heeft een geweldig uitzicht over de Rijn. Een aangename verrassing!
Na een hartelijke ontvangst, wordt ons de huiscocktail aangeboden. Deze cocktail, bestaande uit Tio Pepe fino (sherry), witte Martini en oranjebitter, smaakt super. Licht, niet te zoet en niet te bitter. Een om te onthouden. Terwijl er een luchtballon opstijgt aan de overkant in Meinerswijk, bekijken we het menu.

 

Cocktail met uitzicht

Uitzicht Rijnhotel terras

Een twee-, drie- of viergangen verrassingsmenu (v.a. €25,-), een aantrekkelijke à la carte kaart met bijvoorbeeld poké bowl (€11,-), een couscoussalade met feta, bietjes en asperges (€9,25), gegrilde knolselderij met beurre noissette (€18,-) en maiskip met witlof en uiencompôte (€18,75).
Na even wikken en wegen, kiezen we voor het driegangenmenu. De chef schijnt creatief te zijn, dat wil ik wel eens zien.
‘’Wilt u als voorgerecht soep of… een voorgerecht?’’ Een interessante vraag, de partner kiest soep, ik het voorgerecht.

Ondertussen verkassen we naar binnen, het restaurant bevindt zich ook aan de Rijnzijde in een soort koepelvormige uitbouw. Ook hier geweldig uitzicht.
Er wordt ons een glas Zuid-Afrikaanse sauvignon blanc geschonken, passend bij de voorgerechten. Ik drink inmiddels zonder tegenzin sauvignon, ter informatie. Een prima glas wijn. ‘’Bij welke soep drink je sauvignon?’’ Ik zet in op bouillabaisse, mijn niet-zo-visliefhebbende partner trekt wit weg. ‘’Zit ik hier verdomme zo met vissoep. Ja fuck, dat kan ik nu niet meer oplossen.’’
De gastheer brengt de voorgerechten, een verademing aan de overkant. Pompoensoep met flinters kippendij en voor mij gemarineerde zalm met venkel, wasabi en wat aardappelsalade. Allebei heerlijke gerechten. De pompoensoep met onder andere kokos, is zacht en goed op smaak.  Mijn zalmgerecht ziet er heel mooi uit, de smaken matchen lekker.

Voor bij de hoofdgerechten een glas merlot. Een wijn die ik niet zo snel zou kiezen door zijn ‘doorsnee imago’. Deze houtgelagerde Finca la Colonia van Norton is echter vol en sappig, een mooie wijn. Het hoofdgerecht: rundersteak met laurierjus, fregula, witlof, asperge en artisjok. Ik bestel niet vaak dit soort vleesgerechten omdat het een hele kunst is om goed te bereiden maar met deze perfecte cuisson, volle jus en groenten met bite, is het wel heel erg lekker! De fregula is een leuke vondst, in plaats van de eeuwige aardappeltjes een fijn alternatief.

IMG_3357

Tijdens het serveren van de cocktail, informeer ik naar kaas als nagerecht in plaats van een zoet dessert. Dit is geen probleem.
Door het lekkere eten én een man die vreselijk met zijn mes zit te piepen op zijn bord (hij kreeg mijn befaamde evil eyes), vergeet ik mijn kaasverzoek te herhalen. Niet erg, wel een beetje jammer voor mij.
Het resulteert in een zoet nagerecht dat er mooi uitziet. Frambozenbavarois met sponscake, chocoladesorbet en crumble. De cake is niet zacht, dat is wat gek en niet zo aan mij besteed. Aan het ijs moest ik wennen, chocoladeroomijs is zo normaal dat deze structuur niet helemaal klopt in mijn opinie.  De bavarois met vruchten vind ik wel lekker.

IMG_3358

Goed gegeten met heel mooi uitzicht. Niet bijzonder goedkoop, het eten de prijs wel waard. Vriendelijke bediening. De hotelsetting is niet te gek, wel heel verzorgd en neutraal.
Omringd door Duitsers, Engelsen, een Vlaam en een Zuid-Afrikaan, een beetje vakantiegevoel in eigen stad!

 

Geef een reactie