Recensie: Got Buns, healthy snacken?

Got Buns, enige tijd geleden geopend op de Jansplaats. Het concept: grote broodjes en snacks op een gezondere manier bereid door middel van airfryers. Daar heb ik wel oren naar. Via Eigen! Arnhem ben ik uitgenodigd. Tijd om te snacken!

Ooit zette ik een half ‘vakantiehuis’ op zijn kop op zoek naar de airfryer die wij de vorige keren uitbundig gebruikten. De grondig uitgezochte snacks en lekkernijen moesten verhit in de oven, de airfryer bleek te staan in Bar Mimi. Een deceptie, het missen van de airfryer. Niet Mimi, dat is namelijk het gezelligste café van Amsterdam-West maar dat terzijde. Ik kan u vertellen, zo’n snackje uit de airfryer smaakt toch beter dan uit de oven.

Got Buns, alle dagen (behalve dinsdag) geopend van 11.30 tot 20.30 (donderdag 22.30), is een verzorgde ‘snackbar’ zonder frituren. Schoon en fris, een klein beetje Amerikaans ogend met wat plastic plantjes links en rechts.
De menu’s die op kleine tv’s worden gepresenteerd, bieden diverse broodjes, salades en snacks. Een lekker klinkend aanbod.


Ik kies voor de spiced beef bun, een broodjes met een gekruide air fried runderburger, warme groenten, huisgemaakte salsa, yoghurt-knoflooksaus, gekarameliseerde ui en parmezaanse kaas (€5,45). Mijn makker kiest de Italian meatballs bun, een broodje met air fried Italiaanse rundergehaktballen, zongedroogde tomaten, warme groenten, huisgemaakte salsa, sweet-chili saus, gekarameliseerde ui en parmezaanse kaas (€6,45). Daarbij een Chaudfontaine die uit de grote frisdrankkoelkast wordt gehaald.
We nemen plaats. Ik kan de keuken gedeeltelijk inkijken, er wordt met zorg aan de broodjes gewerkt. Een soort jazzy liftmuziek op de achtergrond. De broodjes worden gepresenteerd in dik papier. Fastfoodstyle.

IMG_2680

Beide broodjes hebben veel smaak. De groenten zijn echt een lekkere toevoeging. Het is duidelijk dat alles zelfgemaakt is. Goede sauzen, het vlees lekker gekruid. Niet te zout, niet te vet. Het blijft fast food maar tóch proeft het inderdaad gezonder. Het is een hele maaltijd, dat blijkt ook de bedoeling. ‘’Een complete maaltijd met gezonde elementen op een broodje.’’

Zeer vriendelijk en hartelijk personeel dat trots is op het concept. Een vaste kaart met wisselende specials. De heren willen blijven verbeteren; ‘’welk gehakt is het smakelijkst? Welke kaas combineert het best? Waar heeft de gast behoefte aan?’’ Leuk om te zien.
Prijs-kwaliteit goed! Het goedkoopste menu (bun, friet en drankje) kost €6,95. Daar kan de Mac niet tegenop. Dat vieze gevoel daarvan bleef ook achterwege.
Ik vond de burger erg lekker. Gezellig uit eten is het niet, echter voor een lunch, snelle avonddeal of afhaal een aanrader!

 

 

Geef een reactie