Recensie: Hans Eten en Drinken

Afgelopen week benoemd in de ’to do’ van Eten met Lev, nu reeds geweest!
Lees hier over het avontuur bij Hans.

De wijken Sonsbeek en St. Marten hebben er sinds een aantal jaar meerdere horecagelegenheden bij gekregen. Van Spaanse tapas tot buurtkroeg, maar daar is ook Hans eten en drinken. Naar eigen zeggen ‘De woonkamer van Sonsbeek’.

Piquepoul
Het terras zit met goed weer vrijwel altijd vol, valt mij op. Ik ga zitten en ontdek waarom het een lekkere spot is, je zit iets verhoogd met goed uitzicht op de Jacob Cremerstraat. Genoeg te zien en zeker drie babbeltjes met bekenden die langslopen.
Mijn eetpartner schuift aan.
We worden snel bediend, er zijn vier witte open wijnen, dat stemt me goed. Een verdejo, sauvignon blanc, chardonnay en piquepoul. Ik bestel eerst een chardonnay, piquepoul zegt me niets en er moet snel geproost worden.
Een lekkere lichtboterige chardonnay die ons tevreden stelt tijdens het bekijken van het menu in een fles.

IMG_9184

Planken
Hans heeft maar liefst zeven ‘planken’: kaas, vis, vlees, borrel, vega et cetera. Voor 12,50 bestellen wij de visplank.
We zijn verrast over de hoeveelheid en de variatie; gerookte zalm, twee oesters, garnalen in filodeeg en nog veel meer vissnacks. Deze plank valt goed in de smaak! De ‘garnalentosti’ wat aan de vette kant, al gaat dat met die chardonnay wel lekker samen.
Het is met twee personen best even doorzetten om alles op te eten, wat zeker geen straf is.

IMG_9185

Nog een wijntje? Ik vraag naar de piquepoul, ‘fris en vol’ zou deze wijn moeten zijn. Ja, laten we dat doen. Hij wordt geserveerd als grillo. Die wijn ken ik wel sinds ik bij Zafvino ben geweest.
Nu zoek ik piquepoul op en het is zeker geen grillo. Wat maakt het uit, het was een lekker glas wijn (hoog in de zuren) en nu weet ik ook wat piquepoul is. Geen grillo.

Kluifjes
We kijken wat er voorbij komt aan gerechten: een kip op een plank, asperges, een kaasbordje maar ook spareribs. Dat ziet er goed uit. Allebei de spareribs (huisgemarineerd) voor 16,00.
De ribs zijn lekker, niet super awesome, wel heel mals en een goede portie. Vinden wij als vrouwen dan. Er komt weinig kluifwerk aan te pas, daardoor zitten we niet als beesten aan tafel. Dat is na zo’n  chique oestertje wel zo netjes.
Lekkere frieten, de salade waar ik om vraag, is iets te vet voor mij.

IMG_9188

En?
Vriendelijk personeel, lekkere wijn en goede planken. Ideaal voor een borrel met hapjes die mogelijk wat uit de hand loopt waardoor je nog een kip op een plank bestelt. Geen hele wilde, exclusieve keuken, inderdaad meer goede hapjes en gerechten voor bij een lekker speciaalbiertje of een glas wijn. Een café waar je goed kan snacken, simpel maar lekker. Prijs-kwaliteit over het algemeen prima. Die visplank voor 12,50 is echt luxe, ik ben benieuwd naar de andere planken.
Spareribs met veel frieten voor 16,00 ook oké. Tortellini voor 17,50 vind ik duur klinken, het kan natuurlijk zijn dat dit huisgemaakt en superlekker is. Als dat zo is, hoor ik het graag.
Wijnen tussen de 3,50 en 4,75 per glas, mooie prijzen voor goede wijnen.

Ik sleep jullie binnenkort wel mee voor wat planken met wijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie