Recensie: La Rusticana

Truffeltje hier, truffeltje daar. Italiaanse opsmuk?

La Rusticana bevindt zich in de Bakkerstraat en staat bekend als pisduur. Na een rondje (uitgestorven) Rijnkade rijden we erlangs. ‘Even de kaart bekijken’. Dat valt best mee, denken we. De partner denkt dat er geen hond is op dinsdag. ‘Even binnen kijken?’

Engels of Italiaans
Rusticana heeft een hele grote, deels beschutte, binnentuin. Vol is het. Dat ook. Na zeker vier minuten overleg en geloer in het reservatieboek, is er een tafel voor ons. Ik denk dat we hem afgepakt hebben van mensen die te laat zijn.
Onze ‘bediende’ blijkt Italiaans. M’n beste Engels dan maar. Een glas bachero (5,50) om mee te beginnen. Op haar flitsende Italiaanse wijnuitspraak oefen ik nog even.
Er verschijnt ook een avocadomilkshake. Leuk voor een keer, een liter hoef ik er niet van.

IMG_8891

Er is een vast menu en een weekmenu. Onder andere gerechten met kreeft, verse truffel, asperges, eend en vongole op het weekmenu. We zien luxe producten.
Het duurste hoofdgerecht staat op de vaste kaart en is 32,50 (tournedos), dat valt toch best mee? Nee, goedkoop is het niet, pisduur vind ik ook overdreven. Vooral de gerechten van het weekmenu vallen mee. Vergelijkbaar met Zafvino en Verheyden.
Nu hopen op goed eten.

Antipasti
We delen de antipasti degustazione (17,50); zes wisselende voorgerechtjes.
Ik ben niet zo’n truffeltype, die olies die men gebruikt zijn vaak zo overheersend dat je er nog dagen mee bezig bent. Ik ben benieuwd naar de verse truffel. Dat blijkt uiteraard andere koek.
Ik vind vooral de bonbon van carpaccio gevuld met truffelkaasmousse en verse truffel, de rode tonijn met mediterrane groentenbrunoise (dit woord heb ik gejat van de kaart) en de buffelmozzarella helemaal top. Smaak heerlijk, ziet er absoluut aantrekkelijk uit.

IMG_8892

Gamba’s op een stok
Ik ga voor de saffraanrisotto met garnalenspies (16.50), mijn partner voor de lasagne al ragu di manzo (normale portie, 14,50).
De gerechten zien er allebei weer erg aantrekkelijk uit. Ik schrik een beetje van de drie enorme gamba’s die niet geheel gepeld op een stok zitten. Ik ben niet de meest motorisch handige, dit wordt weer super met het witte tafellinnen. Het ziet er mooi uit, achteraf blijkt het gevecht met kop en staart best te gaan. Het is lekker maar niet awesome. Wat voor de hand liggend maar het is echt stevig vissig. Ik denk dat de risotto ook in schaaldierenbouillon of iets in die richting is gekookt. Goed klaargemaakt, niet helemaal mijn ding.
Een tikkeltje jaloers op de lasagne ben ik wel. ‘Ja, zo hoort lasagne te zijn. Niet verrassend, wel héél lekker.’ Ik zuig nog even een gambastaart uit.

 

Grappa en desserts
Grappa, ik krijg het niet weg. Ik sta wel in de grappahemel geloof ik. Een aparte ruimte vol mooie flessen en soorten grappa voor de liefhebber. Die zit tegenover me.
Ondanks dat ik eigenlijk voldoende heb gegeten, bestel ik nog een dessert alla casa. (13,50). Vijf soorten Italiaanse desserts. Ik eet alles op.
Chocoladetaart, tiramisu, pannacotta, bessensorbetijs en iets wat lijkt op roze koude cake.
Oh man, die pannacotta neem ik de volgende keer in het groot. De rest niet zo bijzonder, wel gewenst.

IMG_8897

Afsluiting
We hebben heel lekker gegeten, niet ongelofelijk spetterend, gewoon heel lekker. De risotto die mijn moeder maakt is lekkerder. Ik beledig nu vast een Italiaanse oma. Met lekker weer zit je hier te gek. Rustig, gezellig. Mede door het niet-Nederlandse personeel leek het alsof we even op vakantie waren.
Je kan het zo duur maken als je wil, de (huis)wijnen zijn ook prima te betalen. Je hoeft niet voor de snelle hap te gaan, gewoon even Italiaans genieten.

La Rusticana
Bakkerstraat 58
Arnhem
026 351 5607

Geef een reactie