Recensie: Loca

Even geleden was ik bij Loca op de Rosendaalsestraat. Een Spaanse sensatie of vette frituurboel?

Ja, je kent het, druk druk enzo. Iets verlaat hierbij tóch nog een stukje over Loca.
Na het vertrek van Helder, opende Loca een aantal weken geleden haar deuren. Aan het roer in de keuken Rob, die hiervoor bij Velvet chef was.

Loca is pas een week open als ik kom eten, het zit bomvol. Maar je kent me, dit was tot in de puntjes gepland. Een tafel voor vier achterin het sfeervolle restaurant staat voor ons klaar. Mijn vrienden zijn te laat. Hun konijnen hebben de stroomkabel van de wasmachine doorgeknaagd. Zal je net zien.
Een glaasje wijn dan maar. Verdejo, daar ga ik tegenwoordig wel goed op. Zo ook hier; voor 4 euro een lekker frisvolle Spanjaard.

Ik besnuffel alvast het menu (alsof ik dat thuis nog niet had gedaan). Een kleine a la carte-kaart met drie/vier gerechten per gang. Doet qua opmaak wat denken aan de stijl van Velvet en The green rose. Drie gangen verrassingsmenu kan ook voor 25,- of vier voor 30,-. Nette prijzen, als het smaakt dan.

Verlekkerd kijk ik naar allerlei snackplanken die voorbij schuiven. Zo even fiks pushen dat wij ook zo’n plank nemen.
Daar zijn de konijnenvrienden. Lang verhaal kort: een snackplank en drie gangen verrassing.

snackplank

De snackplank blijkt per tafel te verschillen (aantal personen, wensen etc.). Goed vind ik dat. Bij zoveel restaurants zit er nooit variatie in, dan houd je toch een keer op met bestellen. Voor ons deze keer onder andere diverse kroketjes, hamburgertjes van chorizo, geroosterde pimentons en Spaanse ham (16,- voor vier personen). Een goed begin! De verdejo, waar we nu een fles (20,-) van hebben, smaakt lekker.

Het voorgerecht is een koud vleesrolletje met een soort paddenstoelentapenadevulling. Even wennen dat het koud geserveerd wordt, al is de smaak erg goed. Wel machtig!

paddenstoelrolletje

Een matchende wijn bij het hoofdgerecht vraag ik. Er verschijnt een fles bordeaux (35,-) die ik zelf niet zo gauw had uitgezocht qua smaaktype. Redelijk brutaal ook om met een fles op de proppen te komen die 15,- duurder is dan de vorige. Maar ja, ik ben de beroerdste niet hè.

Het hoofdgerecht betreft een heerlijk stukje eend met kastanje, pompoen en bramen. En ik moet toegeven, die wijn is echt top.
Als sidedish patatas bravas, niet spectaculair wél serieus lekker.
De eend is mals en past perfect bij de andere smaken. Jammer van het bord, het lijkt alsof de saus heel onsmakelijk afgedropen is, in werkelijkheid is dat de print van het bord. Dat doet niet af aan de smaak.

Tot slot, de kaas. Een meerprijs van 3,-. Prima. Mooie kazen (belabberde foto van mij, excuus) en de rode wijn waar ik om vraag (”Rode wijn? Zal ik niet liever een port schenken?” ”Nee”), deze crianza is ook erg goed.

IMG_4994

Ik vind Loca een goede aanwinst. Gezellig, smakelijk eten, vriendelijk personeel met wijnkennis. Leuke mix van Spaans en een Franse noot. Er donderde tussendoor wel een kapstok op onze tafel maar ik ben ervan overtuigd dat deze een nieuwe plek heeft gekregen. Ik ga zeker weer!

Loca
026 382 7470
Rosendaalsestraat 279, Arnhem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie