Recensie: lunch Vieux Paris

Vieux Paris, voor velen bekend als restaurant voor diner.
Begonnen in de Klarestraat, wegens succes verhuisd naar het Velperplein. In de Klarestraat nam Estee Strooker Vieux Paris over onder de naam ‘Petit Vieux Paris’ waar ze 13 mei jongstleden mee stopte. Haar volle aandacht gaat nu naar Eetwinkel Stroom en ’t Amusement. Piet en Theo van ‘de grote’ Vieux Paris richten zich daar volledig op.

Nou wil het geval dat je daar nu ook kan lunchen van donderdag tot en met zondag van 12.30 tot 14.30.
Om 12.28 staan we trappelend voor het hek dat voor ons wordt geopend. We nemen ,wegens de wind, plaats tegen het restaurant aan. Een terras waar je lekker kan loeren.


Binnen een typisch Franse ambiance met spiegels, een grote bar om aan te eten, kroonluchters, kaarsen en kleine tafels (waar je niet over mag zeuren aldus een tekst in het menu).

vieux binnen 1
Een lunch zoals de Fransen dat doen: een ‘menu du midi’ (met de Franse slag). Drie gangen voor €19,50, twee voor €16,50 of een hoofdgerecht voor €12,50. Uiteraard kiezen wij onder het genot van een karafje prima chardonnay (0,5 l voor €17,50) voor de drie gangen.
Een keuzemenu met vijf mogelijkheden per gang. De salade met paté van eendenlever met een vijgendressing wordt onze start.
Een stevig voorgerecht, dat heerlijk smaakt. Verse producten, goede dressing. Geen beregeile opmaak maar ook dat is Vieux: ”Bij Vieux Paris wordt op de ouderwetse Franse manier gekookt met pure ingrediënten zonder opsmuk en tierlantijntjes.”

Salde eendenlever en vijgendressing

Op een hoog tempo wordt het hoofdgerecht erachteraan gekacheld. Voor mij gevulde tomaten met provinciaals gekruid lamsgehakt met groenten en gebakken aardappels, voor mijn compagnonne de steak tartaar die wordt opgediend met frietjes en salade.
Wederom stevige porties, vooral omdat het voorgerecht nog geen acht minuten geleden is uitgehaald. Beide gerechten goed op smaak, vooral veel Franse kruiden! Een goede ‘nabootsing’ van de bourgondische keuken. De aardappels laat ik aan me voorbij gaan, gezien het kaasbordje dat nog volgt. Ik maak me wat zorgen.
”Beter te veel dan te weinig” wordt lachend gezegd als de niet-lege borden uitgehaald worden. Ik denk daar nog even over na.

Het kaasbordje dat binnen twee minuten volgt na het hoofdgerecht, bevat zes kazen in plaats van de beschreven drie. Lief en lekker, maar een behoorlijke mokerslag na de voorafgaande gangen.

kaasbordje vieux paris

Moe maar voldaan druipen we af om 14.15. Lekker op z’n Frans gegeten, veel en gezellig. Misschien zorgt de beperkte openingstijd tussen de middag voor het hoge tempo, wat in Frankrijk op werkdagen veel normaler is dan hier. Het is u al duidelijk, voor mij was het een beetje erg rapide en beaucoup (levensgevaarlijk gebied met mijn niet-onderhouden havo-Frans). Máár ik heb mijn telefoon niet gebruikt, los van de foto’s, want dat doen we bij Vieux Paris niet.

 

 

 

Geef een reactie