Recensie: Momento, een tweede kans

Jaren geleden had ik een slechte ervaring met het eten bij Momento. Nu een nieuwe kans.

Ik zeg het maar meteen, ik ging bij Momento eten met een Social deal, ja ja, ik weet het; de ondergang van de horeca.

Momento zit op de begane grond van Rozet en de restaurantruimte is heel groot.
Dit is ook één van de redenen dat ze Social deal hebben ingezet; meer ‘vulling’ trekt meer andere gasten.

Het is behoorlijk gevuld in het restaurant, maar een intieme sfeer is er niet. De inrichting is goed gedaan. Leuke lampen, een mooie open keuken. Jammer van de twee lichtzuilen/tv’s met reclame waar je ogen toch constant op afstemmen.

Burgo en burgo
Er is een speciaal Social deal-menu waar we per gang twee keuzes hebben. Burgo en burgo kiezen hetzelfde; carpaccio en pasta pesto. Vrij standaard gerechten die je ook heel makkelijk kan verkloten. Carpaccio uit de vriezer of een doorgekookte sliert.

Niets daarvan. De carpaccio is van goede kwaliteit, opgediend met een niet overheersende truffelcrème. Een prima gerecht zonder teveel geklier. Het donkere bord gaat wat minder lekker bij het vlees.
Ik drink een glas Le canon blanc (muscat/viognier) voor 5,50. Een aanrader voor de muscatliefhebber (NEE muscat is niet altijd zoet).

Daar volgt de pasta pesto, ik schrik een beetje van de hoeveelheid. Dit krijg ik nóóit op. Aan de kaas te zien heeft het bord net te lang onder de warmtelamp gestaan. Het oog is dus niet helemaal tevreden.
Ik proef. De pasta is lekker, een romige saus en verse groenten. Ik eet er eigenlijk te veel van. Naast kaasplanken heb ik een zwak voor pasta’s. Met saus. En kaas.
Ondertussen schuift het verrassingsdessert bij de buren voorbij, een panna cotta met rood fruit en oreo, dat wordt er één in plaats van twee. Bij het hoofdgerecht een glas Le canon rouge (grenache/syrah) ook 5,50. Een lekkere wijn met een beetje pit. Iets te warm, het is buiten dan ook 31 graden. Lang leve de klimaatkast.

De panna cotta is te gek. Er is vers rood fruit in verwerkt, bovenop een soort ‘kaviaar’ van vruchten en oreokruimels. Best veel. Ik ben niet per se een zoetekauw maar hier word ik dan weer wel blij van!

IMG_9871

Dus, beter?
De ervaring was absoluut beter; vriendelijke bediening en prima gerechten. De proportionering vind ik te Hollands. Dat eet toch minder lekker. Nou is dat misschien ook wel Social deal-achtig, lekker veel eten (?).
De gewone kaart ziet er aantrekkelijk uit, voornamelijk gerechtjes om te delen. Er zit een aantal dingen bij waar ik (niet nu) zin in zou hebben. Verse linguine met gamba’s en kreefenbisque of eendenborstfilet met bataatcrème, paddenstoelen en vijgenjus.
Toen ik hier jaren geleden niet zo blij was, kreeg ik een kaasplank a 14,50 met Hollandse kazen in blokjes. Ik zie dat de kaasplank van de kaart verdwenen is.
Door de grote ruimte is het minder gezellig dan bedoeld, misschien één deel als restaurant en één deel voor drankjes/laptoppers?
Aan de voorkant van Rozet bevindt zich het terras, ook een beetje te groot, het lokt niet zo om buiten te zitten. Dan zit je toch sippig naar het gezelliger terras van De Heeren van Aemstel te kijken. Rozet sluit uiteraard eerder dan het restaurant dus de ‘hekken’ aan de voorkant sluiten voordat we vertrekken via de zijkant van het gebouw.
De keuken is iedere dag geopend van 11.00 tot 22.00, je kan dus best laat nog eten.
Ik vind Momento vooral geschikt voor een lunch, je kan hier goed werken of overleggen met collega’s. Of na een avondje shoppen met je moeder. Met je date hoef je er wat mij betreft niet heen, ook niet met je Tinderdate, dan moet je te lang zoeken in de grote ruimte en dat vinden mensen gênant.

Momento
Oude Oeverstraat 98
Iedere dag geopend van 10.00 tot 00.00

 

Geef een reactie