Recensie: Raen Lee, meer dan Visje en Vleesje?

on

Een van de nieuwste restaurants van Arnhem, voorheen Visje & Vleesje, nu Raen Lee met allerlei ‘hedendaagse Aziatische specialiteiten’. Hier mijn ervaring!

Het is druk bij binnenkomst. Een opgefriste ambiance met meer kleur dan bij het vorige concept. Een bar in het midden waaraan je kan eten, twee grote ronde tafels bij de ramen en behoorlijk wat kleinere tafels. Daarnaast ook de nu al befaamde ‘kast’ waarin je kan zitten.

Wij besluiten als gezelschap om voor een aantal snacks en voorgerechten te kiezen zodat we een redelijk goede indruk van de kaart krijgen, althans, dat is het idee.

We kiezen als eerste wijn voor de Custoza; een ‘blend’ van garganega en chardonnay voor 5,80 per glas. Behoorlijk aan de prijs, maar wel goed passend bij de snacks die we bestellen.
De goedkoopste wijn per glas is een sauvignon blanc voor 3,90, ik vind sauvignon alleen niet te raggen over het algemeen, die valt af.
Achteraf zie ik pas allerlei spannende cocktails op de kaart zoals een komquat mojito of de jasmin vanilla sour. Deze specials hadden wat mij betreft wel aangeprezen mogen worden.
De wijnfles wordt in een koeler op tafel gezet en dat is het. Geen informatie, er wordt niet geproefd, we mogen zelf inschenken.

We proeven aan snacks: de kroepoek met zeewierkruiden, bao kip, de duck loempia’s met hoisin bbq-saus en de wantan ravioli met buikspek, garnaal en gedroogde coquille. De prijzen variëren tussen de 3,50 en de 5,50. Ik vind ik de wantan ravioli een echte aanrader: een licht gerechtje met veel smaak (niet zo heel handig delen overigens). Mijn tafelgenoten zijn het meest enthousiast over de duck loempia’s, ik houd niet van hoisin dus dan is de lol er al snel af.

snacks
Duckloempia, een door ons aangeknaagd bakje kroepoek, bao kip

Tussendoor natuurlijk ook wat wijnen: de pinot grigio vinden we aardig, lekker bij de frissere gerechten. Een wat vollere wijn vinden wij echter passender bij de Aziatische smaken zoals de viognier, voor 5,30 per glas ook weer geen enorm koopje.

Aan voorgerechten bestellen we: larb varken met gepofte rijst en munt, zalmcheviche met Thaise basilicum, sinaasappel en koriander (welke na mijn verzoek in een apart bakje verschijnt, fijn!), rundertataki met ponzu, groene asperge en kombu.

De bediening wisselt; van zeer sympathiek tot licht opdringerig. Absoluut een ‘smaakding’, het hoeft van mij niet al te ‘streetstyle-ik-weet-alles’ wat af en toe wel zo was.

Ondertussen wordt De Kast geregeld aangeboden aan nieuwe gasten. Deze valt niet zo in de smaak is onze conclusie.

kast
De Kast

Ik doe het zelden tot nooit, een gerecht terugsturen maar dan hier toch een primeurtje bij Eten met Lev. Het gerecht met larb varken vinden we allemaal veel te zuur. Na keuring van de chef blijkt ‘de keuken’ uitgeschoten met de azijn en krijgen we na overleg de echte aanrader volgens de bediening: krokante kip met karamel gochujang, paprika & ui. Dit gerecht vinden we lekker, maar niet de klapper van de kaart. Ik vind de cheviche van zalm het lekkerst: heel zacht en met veel smaakcombinaties. De vleesliefhebber vindt de tetaki het grootste succes van de voorgerechten.

Al met al: jawel, wie had dit verwacht; ga hierheen als je dol bent op Aziatisch eten in een landenmix. Is dit helemaal mijn restaurant? Nee, maar de liefhebber van deze keuken moet hier zeker heen. Je ruikt daarna wel gefrituurd, misschien is dat minder als je in de kast gaat.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie