Recensie: rendang in Parijse sferen bij Villa Curnonsky

on

‘De prins van de gastronomie’. Curnonsky, de meest gevierde recensent van de 20e eeuw uit Parijs. Half januari opende Villa Curnonsky op de Utrechtseweg. Ik neem de proef op de som en neem mijn pen mee.

Regen, snuffel snuffel en snuisterijen
In de kletterende regen arriveren De Man en ik voor de villa. Naast de pas geopende Hoogvliet, op hun parkeergarage.
Er komt direct een serveerster aanhollen om ons binnen te laten. Ik ben gefascineerd door de inrichting. Alles is volledig op elkaar afgestijld.
Een mooie, lichte ‘eetruimte’ met veel roze en goud op de begane grand. Boven een private dining-ruimte met allerlei gouden snuisterijen en een vergaderruimte met te gek behang en uitzicht op de Rijn, als je goed kijkt.

Coupje cava, Holtkamp en aantekeningen
Na lekker gesnuffeld te hebben, wordt aan ons een coupje cava ingeschonken. Dat is lekker om 1 uur.
Het menu is aantrekkelijk. Geen standaard tomatensoepje of tosti. Wél kroketten van Holtkamp (kalf of garnaal!), goed klinkende salades en eggs benedict.
Om het spannend te houden, kiezen wij voor gerechten uit de ‘top 6’ (3 gangen tussengerechtformaat en een dessert voor €37,50 of €12,50 per gerecht.)
Op tafel wordt ook ‘Curnonsky’s aantekeningenboekje’ neergelegd met luxe wijnen en tips. Een leuk detail.
Over snuffelen gesproken, het ruikt binnen wel behoorlijk naar frituur. Dat vind ik wat vreemd aangezien alles spiksplinternieuw is.

Kruidenhangop, Hela en Rolls Royce
Tempuragamba’s op een knapperige salade van Chinese kool, paksoi en wasabicrème, papadum met gerookte zalm, ‘kruidenhangop’ en zalmeitjes en rendang met zoetzuur, kroepoek en kokos-serehsaus. We drinken daarbij een glas pinot grigio met frisse peer- en perziktonen (€4,75).
Zo, dat is een heel avontuur tussen de middag.
De gerechten zien er goed uit. Fris en mooie kleuren. De tempura heeft een vleugje curry (niet die van Hela); wat erg lekker is. De hangop is een fijne tegenhanger bij de royale plakken gerookte zalm. Met name over de rendang zijn we heel enthousiast. Gemaakt volgens speciaal Indonesisch geheim recept, aldus de chef.
Allemaal zeer uitgesproken gerechten waarbij de pinot een beetje wegvalt.
Na deze lekkere explosie, sluiten we af met koffie uit de ‘’Rolls Royce onder de koffiemachines’’ en dat proef je!

Lunchtraditie, de Hoogvliet en vlekken
Voor zover ik weet, heeft Arnhem (Nederland) niet echt een fikse lunchtraditie. Dat is jammer,  uitgebreid lunchen is eigenlijk heel relaxed. Ik heb erg goed gegeten, het personeel was vriendelijk en de ambiance licht en gezellig. Ik ben benieuwd of deze openingstijden de Arnhemmer gaan bevallen (zondag 11-15, di-za 11-19). Ik zou het een kans geven. Dan gaat de nieuwigheid er ook een beetje af en hoef ik niet steeds bang te zijn dat ik vlekken maak.
Stuur je partner de Hoogvliet in en dan bestel jij vast een fijne kroket met een glaasje pinot op het terras dat binnenkort geopend wordt! Dan komt de rendang daarna.

Geef een reactie