Recensie: Stout, stouter, stoutst op de Korenmarkt

Stout is definitief gesloten. 

Waar wij vroeger de billen schudden in de Ritzy, zit nu café Stout. Waar je ook kon swingen, schijnt. Wij gaan lekker eten met een mooie actie, denken we.

Via Iens zie ik een fijne aanbieding: 30% korting op de rekening. Daar heb ik wel oren naar. Ik ben er voorheen nooit gaan zitten, het lijkt me toch meer een 35+-kroeg dan een restaurant.

Daar zitten we, in Stout. Er is nog een ander dameskoppel aan het eten, zij vertrekken al snel wat maakt dat we alleen zitten in de serre.
Qua sfeer hebben ze duidelijk hun best gedaan, dit is ook aardig gelukt. Alleen zitten geeft niet de ambiance die je verwacht maar dat is niet anders op deze donderdag om 18.30.

We bekijken de kaart en zien veel guitige namen als ‘kiplekker’, ‘neusje van de zalm’ en ‘gekkiggeit’. Ik weet dat veel mensen hier dol op zijn.

We bestellen een stokbroodje met kruidenboter (brood op de plank, 4,30) vooraf. Wij ontvangen dit:

stokbrood

Jawel, een hele afbakbaguette.

We gaan door met de voorgerechten: een salade caprese (lentekriebel, 7,90) en een carpaccio (deugniet 8,90). Allebei gewoon lekker, verse ingrediënten. What you see is what you get. Lekkerder zou bij beide een verse pesto zijn. En waarom kant-en-klare parmezaansnippers? In het kader van bezuiniging zou ik dit toch zelf snipperen.

Daarna de hoofdgerechten: een ossenhaasspies (spies van Mies, 18,90) en een wildduo (chef’s special, 18,90). Het vlees is echt goed bereid, mals en lekker op smaak.
Als bijgerechten een mand friet, salade, gebakken (diepvries)groenten en gebakken champignons. Eenvoudig maar niets aan te merken op wat het is.

Een prima thuiskok in de keuken. Lekker eten, ik zou het een kroeghap noemen. Dat is het ook, al vind ik de prijs-kwaliteit dan aan de hoge kant. Dat kan in Arnhem beter.

Wat zit ze te zeiken zal je denken, dat mens krijgt toch 30% korting? Die vlieger ging niet op. Deze actie geldt alleen op dinsdag, woensdag en zondag. Dit is op de site duidelijk te zien, maar blijkbaar ging er in mijn Iens-app wat mis waardoor we een ‘reguliere’ reservering hebben gemaakt.
Mijn fout, maar dat geeft achteraf toch een wat bittere nasmaak.
Waar de service eerst vriendelijk was, krijgt ook dit een licht grimmig einde.
Ik durf geen grapjes meer te maken over swingen, matrassen op de eerste etage en dergelijke. Dus we betalen 78,30 voor drie glazen wijn, een spa rood, brood, twee voor- en twee hoofdgerechten. 80 euro voor een kroeghap met weinig drank. Doe mij die 30% maar.
Nu gaat zeiksnor ergens anders een koffie drinken met een fikse borrel erin.
Ik check in het vervolg beter de Iens-acties om (financiële) teleurstelling te voorkomen.

Geef een reactie