Sushi now & more: louche vreetschuur of Japans hoogstandje?

Als je naar binnen kijkt bij Sushi now & more, krijg je geen lekker leuk Japans gevoel. Het uiterlijk van de gemiddelde woktent is vergelijkbaar. De grote vraag: hoe is de sushi?

Goed, gezellig kunnen we de omgeving niet noemen. Witte plavuizen, nepleren stoelen rond de tafels, een frisdrankkoeling in het vizier. We namen plaats aan de bar, waar opeens een oude bekende oppopte: achter de toonbank zagen wij een van de vorige chefs van O’Hashi, dat sushi-wokding van ‘vroeger’ boven de Plaza. Al pratend kwamen we erachter dat er geen alcohol geschonken wordt in deze gelegenheid. Ach, beter geen wijn dan chateau migraine zullen we maar zeggen.

Ik heb een hekel aan die all you can eat-vreetschuren. Vaak slechte kwaliteit producten, alles is van te voren gemaakt en in de koelkast gegooid, de wijn is niet te zuipen en je zit per ronde aan te kruisen wat je wil eten. Vervolgens bestel je altijd teveel, waardoor je stukken sushi in een servet in je tas aan het proppen bent. Bij Sushi now & more is dat niet het geval, je kan de sushi los bestellen, per rol of verschillende sets. Daarnaast een aantal warme Japanse gerechten. Door de wokmenu’s op de kaart keken we maar even heen…

Mohamed, de chef, maakt alles ter plekke klaar. De vis is bizar vers, de rijst goed op smaak én op temperatuur. Geen kleffe of droge bedoening. Een ruime keuze ook voor zo’n klein restaurant, terwijl alles vers is. De presentatie was mooi! Zoals Carlos vroeger je pizza in een hart of een vis bakte, legt Mohamed je sushi in een bloem of ander creatief motief. Dat is toch gezellig.

Aanraders volgens ons zijn de Rainbow roll en de California maki. Je kan hier ook gerust een zeewiersalade bestellen, er ligt namelijk geen berg ijsbergsla onder die je tussen alle bakjes moet moffelen omdat je anders extra moet betalen.

Kortom, voor snelle, echt lekkere sushi kun je hier goed terecht. Ik zou aan de bar gaan zitten, zodat je kan zien hoe alles gemaakt wordt. Wij moesten minder betalen dan bij zo’n all you can eat-‘gelegenheid’, terwijl we echt genoeg hadden gegeten.

Als je zin hebt in een avondje uitgebreid Japans eten zonder dit zelf te hoeven maken, dan zou ik het brommertje van Sushi now & more bellen.

Sushi now & more
Rijnstraat 15
Arnhem

 

 

Geef een reactie