Terres rouges, op het jaar van het varken!

Ik jaag altijd op wijnen met leuke/lelijke/grappige etiketten. Dit varkentje moest ik toch even wassen.

Weken geleden zag ik Halbe van Wijnkoperij Pangkarra (Klarendalseweg) dit vrolijke biggetje posten op Instagram, dat stond me wel aan.  Het duurde even voordat ik hem te pakken had, maar hier is ‘ie dan!


Tang op een varken

Het afkraken van een wijn is zo gedaan, als een wijn lekker is, is het een ander verhaal. Ik wil niet dat het als een tang op een varken slaat. Geen uitgebreide beoordeling deze keer maar wat achtergrondinformatie en een korte proefnotitie.

Feestvarken
5 februari was het Chinees nieuwjaar, het jaar van het varken werd ingeluid. Een uitgelezen dag om deze knorrende vriend te ontkurken.

Weinig varkensvlees onder de armen
Laurent en Pierette verbouwen op hun Domaine De Gabelas, hun wijndomein van 12 hectare in de Languedoc biologische rosé en rode wijnen. Er groeien drie druivenrassen: grenache, syrah en carignan. Vooral op de traditionele carignan zijn ze trots.
Ze hebben daar duidelijk weinig varkensvlees onder de armen. Passie en liefde zie ik echter wel terug in hun omschrijvingen.

Framboos, viooltjes en een klapje tannine
Dan nu, deze wijn.
Een Franse wijn van drie druivenrassen uit een warme streek. Ik ruik framboos, misschien wat bosbes, viooltjes, zachte tonen.
Ik proef veel meer. Wat aards, redelijk wat tannine. De eerste slok is even wennen gezien de ‘neus’ zo zacht is. Een beetje lucht doet hem goed. Met wat ‘te snacken’ erbij wordt hij steeds lekkerder. Geen wereldwonder, wel een goede wijn met een enig etiket. Ik heb het varkentje tot op een oor na gevild, samen met anderen hoor. U hoeft niet ongerust te zijn over mijn dinsdagdrinkerij.

Dit lesje spreekwoorden kreeg u gratis aangeboden van mij. Een varken heeft immers wel een krul in de staart. De wijn heb ik geheel zelf gekocht voor 12,95 bij Pangkarra.

Geef een reactie