Verheyden: één van de best bewaarde geheimen van Arnhem

Niet iedereen kent restaurant Verheyden in de Wezenstraat omdat het enigszins verscholen ligt.Sinds een tijdje zijn ze ook geopend op maandag met een nieuw concept: pastamaandag! Een mooie gelegenheid om langs te gaan.

Het restaurant
Verheyden is een vrij klein, gezellig restaurant. Een simpele inrichting met wisselende kunst. Het restaurant was redelijk gevuld, wat volgens mij op een maandag best bijzonder is bij ons. Aangezien het een mooie dag was, konden we nog buiten zitten. Bij mooi weer is de binnentuin ook geopend, een prachtige plek in de stad. Er was een aantal tafels opgedekt in de ‘steeg’ waar het restaurant zich bevindt. Tegenover zit Flor de Fango, een tangodansschool waardoor wij onder begeleiding van tangomuziek de kaart eens rustig konden bekijken.

De kaart
Sinds kort is het Pastamaandag bij Verheyden; alle vertrouwde pasta’s kosten dan 10,00. Er waren twee opties: spaghetti met verse pesto of spaghetti met in olijfolie gebakken garnalen. Ondanks dat me dat allebei goed in de oren klonk, viel mijn oog op de canneloni met artisjok, ricotta, oregano en provolone. Ik had daardoor zo’n zin in artisjok, dat ik toch overstag ging. Als voorgerecht kozen we voor de aspergesoep.

Het eten
Uit eerdere ervaring wist ik dat de antipasti hier erg lekker was, net als de spaghetti pesto. Ook de huisgemaakte paté en de uiensoep vond ik bij een eerder bezoek een succes. Toch moet je altijd maar afwachten of het volgende bezoek weer geslaagd wordt en het eten net zo lekker is. 

We startten met de aspergesoep, een volle, romige smaak zonder dat de soep te vet was. Geen enorme kom, maar precies de goede hoeveelheid opgediend in een diep bord.
Vervolgens werd de canneloni geserveerd: gloeiend heet, rechtstreeks uit de oven. Naast dat het gerecht er lekker uitzag, rook het voornamelijk heel goed. Uiteraard tóch mijn mond weer verbrand omdat ik niet kon wachten.
De canneloni smaakte zeer verfijnd; je proefde de verse ingrediënten allemaal. Naast de oregano, was er ook verse salie gebruikt, dit was een hele goede combinatie met de artisjok.
Naast de hoofdgerechten werd er ook een frisse komkommersalade met dille geserveerd.
Verheyden heeft veel ‘simpele’ gerechten, waar ik ontzettend van houd. Daar komt ‘ie weer: geen raar gefrummel met eten. Geen schuimpjes, veegjes en snuisterijen maar goede ingrediënten en kruiden als smaakmaker.

Conclusie
Wederom heerlijk gegeten. Voornamelijk de pasta was écht lekker; alsof we in Italië zaten. De canneloni was wel 17,50, omdat dit gerecht niet bij de ‘vertrouwde pasta’s’ hoorde. Ik vond dat dat het zeker waard, maar op het eerste gezicht lijkt dat misschien best duur voor een pasta.

De bediening was vriendelijk, prettig ook dat er tussenpozen tussen de gangen zaten ondanks dat het niet enorm druk was. Je kan hier een hele avond tafelen en het zo bont maken als je wil (qua kosten), maar dat hoeft zeker niet.
Nadat ik er in Frankrijk een keer hondsberoerd van ben geworden, ben ik er niet meer zo dol op maar één van de specialiteiten van Verheyden is oesters. Nou bleek dat ze op woensdag Oesterwoensdag hebben, misschien toch maar weer een keer proberen… (dan zul je zien dat ik tóch voor de bavette ga). Het zitten in de binnentuin vind ik gezelliger dan in de steeg, al heb je daar wel alle ruimte. Behalve de tangoschool, zit er niets in de Wezenstraat ondanks dat ze van Verheyden erg hun best doen om het gezellig te doen ogen, blijft het een beetje kalig buiten. Gemeente Arnhem, misschien een idee om wat meer leven in de brouwerij te brengen?

Eén ding is zeker: ik kom terug!

Voorgerechten: 5,95 – 19,50
Hoofdgerechten: 12,95 – 21,50
Nagerechten: 6,75 – 9,75

Restaurant Verheyden
Wezenstraat 6
Arnhem

Geef een reactie