Vicini: eindelijk een goede, betaalbare Italiaan in Arnhem?

Rotterdammers zullen bekend zijn met het concept van Vicini. De eigenaar van Dudok waagt ook een poging in Arnhem. Sì o no?

Italiaanse restaurants genoeg in Arnhem, maar voornamelijk duur en chique of matig en voor de snelle hap. Ik mis een goede, betaalbare Italiaan waar je gezellig een pastaatje kan eten.
Op een zondagavond besloten wij te gaan eten bij Vicini gevestigd in Building 026 in de Koningstraat.

Helaas was het inmiddels te koud om buiten te zitten, al nodigden de ijzeren terrassets niet helemaal uit om uitgebreid te gaan eten.
We werden binnen vriendelijk ontvangen, maar moesten vervolgens echt lang wachten tot we geholpen werden. Het was niet extreem druk en er liep genoeg personeel, ze waren alleen niet zo met ons bezig. Nadat we eindelijk de bestelling van de drankjes hadden doorgegeven, werd er vergeten de kaart te overhandigen. Achteraf was dit ook niet erg nodig geweest, want Vicini werkt op dit moment met een ‘probeeractie’ waarmee je drie gangen voor 15 euro kan eten.
Uiteraard gingen we dit proberen! Als voorgerecht antipasti, daarna de keuze uit twee pasta’s of vier pizza’s. Ik koos voor de pasta met geitenkaas, spinazie en amandelen. Mijn vriend de pizza salami.

De antipasti werd geserveerd op twee zilveren, vierkante schalen met dik gelig bakpapier erop. Een goede uitvinding om de saus bij het juiste gerechtje te houden, maar echt smakelijker maakte dit het niet voor het oog.

Op schaal één brood met drie zelfgemaakte ‘smeersels’: een mousse van basilicum, een met tomaat en olijven en een notenpesto. Wij vonden alleen de notenpesto lekker, die variant met basilicum was ronduit smakeloos, die met tomaat en olijven niet traceerbaar.
Op schaal twee een aantal kleine gerechtjes/onderdelen: spinata romano, mortadella, een caprese, watermeloen met citroendressing, gehaktbrood, risottoballetjes en een salade met geitenkaas en ingelegde courgette.
Het gehaktbrood was goed van smaak, maar gortdroog. De risottoballetjes klef. De buffelmozzarella van goede kwaliteit, evenals de tomaatjes. De rest allemaal prima, maar wat kan je eigenlijk fout doen aan wat vleeswaren en watermeloen op een schaaltje?

Mijn hoofdgerecht; de pasta met geitenkaas, spinazie en amandelen was geen topper. De pasta te gaar (een Italiaan zou gillend gek worden) en er was veel te veel kaas overheen gedaan. Doordat de kaas en de amandelen in groten getale waren aangerukt, was het geheel voornamelijk erg zout. De combinatie was lekker, maar de verhoudingen zeker niet.

De pizza was goed, eerder een broodkorst dan een knapperig Italiaans bodempje maar vooruit. Zeker als lunch erg geschikt.

Als dessert hadden we een aantal keuzen: tiramisu, vier soorten brownies en meer andere zoete nagerechten. Ik koos de brownie met noten en karamel, mijn vriend de tiramisu.

De tiramisu was ‘lekker vies’: mierzoet, veel mascarpone, weinig drank, weinig koffie. Een kind zou er echt blij mee zijn.
Mijn brownie had de structuur van een bonbon: een massief cacaoblok met noten en karamel. Heel lekker, maar zoals ik in het restaurant riep: ‘onverantwoord om in je eentje op te eten!’. Een klein blokje bij de koffie of thee was lekker geweest, maar deze bonk ging mijn pet te boven.

Al met al, gezien deze ervaring, niet de Italiaan die ik zocht. Het personeel was aardig, maar wel onzeker. Het eten, op deze manier bereid, niet aan mij besteed. Ik had het gevoel in een soort veredelde stationsrestauratie te zitten en dat lijkt me niet de bedoeling.

Vicini
Koningstraat 32
Arnhem

 

Geef een reactie