Welke restaurants staan er op de ‘to do’ van Eten met Lev?

Ik ben heel benieuwd naar een aantal nieuwe en ‘oude’ restaurants in Arnhem voor de komende tijd. Waar zouden jullie graag nog meer over willen lezen op Eten met Lev?

Balaboosta
Niet zo lang geleden is Balaboosta geopend halverwege de Raapopseweg.

De omschrijving volgens Balaboosta: ‘’aan de rand van de stad, in de schaduw van park Angerenstein en om de hoek bij de Velperweg ligt restaurant Balaboosta. Vernoemd naar de heldin van het huis. Met haar ene hand serveert ze heerlijke gerechten van de maandelijks wisselende kaart, met de andere hand schenkt ze de mooiste wijnen. Ondertussen babbelt ze met de borrelaars die genieten van de uitgebreide borrelkaart.’’

Dat klinkt goed. Ik zie een vrij kleine, maar aantrekkelijke kaart. Ik verwacht verfijnd eten in een kleinschalig restaurant waar de lat hoog ligt.
Ik hoor alleen maar daverende verhalen, tijd om langs te gaan!

Balaboosta
Van der Helllaan 24, Arnhem

https://www.instagram.com/p/BhjDQasAmhc/?taken-by=balaboostaarnhem

Jans’
Het oude Mahler bij Musis Sacrum is volledig vernieuwd. Jans’ is ingetrokken.

Volgens Jans’: ‘’het gloednieuwe kloppend hart van Arnhem, pal voor Musis Sacrum aan het Velperplein. Wij zijn zes dagen per week geopend vanaf negen uur, behalve op maandag. Je kan dus van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat binnenlopen voor een kakelvers ontbijtje, lekkere lunch, heerlijk diner en gezellige borrel. Bij ons kan je koffieleuten en terrastijgeren, smikkelen en smullen, chillen en ZZP’en, stamtafelen en barhangen. Want JANS’ is café, restaurant, foyer en terras in één.
Gewoon lekker Arnhems voor JANS’ en alleman.

Ik moet me heen zetten over de slogan ‘Voor Jans’ en alleman’. Het mag de pret niet drukken.
De kaart ziet er goed uit, veel Oosterse invloeden die niet zo standaard zijn. En, wie wil er nou niet ergens eten op aanraden van onze burgemeester?
Ik verwacht een beetje een Stan&Co-achtige sfeer, druk met prima eten.
Ik heb nog geen verhalen gehoord van bekenden. Zijn jullie hier al geweest?
Wij gaan gauw eens langs.

Jans’
Velperbuitensingel 25, Arnhem

Hans eten en drinken
Hans zit al best lang in het Sonsbeekkwartier. Nu wij ook in deze wijk wonen een extra mooie gelegenheid om Hans eens te bezoeken.

Volgens Hans zelf: ‘’ HANS Eten en Drinken is een drink -en eetgelegenheid waar gezelligheid, huiskamergevoel en ongedwongen de trefwoorden zijn. De open keuken en de aangename, gezellige inrichting maken HANS tot een plek waar je je thuis zult voelen met een goede sfeer en enthousiaste bediening.’’

Ik hoor voornamelijk dat je hier ‘gewoon even lekker kunt gaan eten’. De kaart toont voornamelijk gerechten als steak tartaar en een kippetje van de bbq, wat natuurlijk heel lekker kan zijn!
Ik verwacht een simpel restaurant waar je na de borrel lekker blijft hangen voor een niet te ingewikkeld gerecht.

Het terras zit vrijwel altijd bomvol, die Hans zal wel wat goed doen.

Hans eten en drinken
Jacob Cremerstraat 95, Arnhem

sZin eten en drinken
Hier ben ik enorm benieuwd naar. Boven café Vrijdag bevindt zich sZn eten en drinken. Ik denk niet zo geschikt voor tropische dagen (want boven).

Volgens Szin: ‘’wil je heerlijk eten en drinken in een ongedwongen huiskamersfeer? Dat kan bij sZin eten en drinken in Arnhem!
sZin is een gezellig en kleinschalig restaurant in het sfeervolle Spijkerkwartier. Er wordt natuurlijk dagvers, biologisch en duurzaam gekookt en het menu laat zich bepalen door smaakvolle seizoensgebonden producten uit de streek.’’

Op Facebook komt praktisch iedere dag een menu langsgeschoven met de mogelijkheden van die dag. Vaak aantrekkelijke mogelijkheden voor een kleine prijs. Voor 12,50 heb je een daghap waarbij je kan kiezen uit die opties. Bijvoorbeeld: ‘’risotto met asperges, raapstelen, pecorino en rucolapesto of bouillabaisse met saffraanaardappel en knoflookbrood of Thai chicken curry met couscous kan ook. Natuurlijk zijn alle gerechten voorzien van een frisse salade.’’
Dat klinkt goed, vind ik.
Ik verwacht een huiskamerrestaurant waar de smaken goed zijn en de gerechten afwisselend. Een simpele ambiance.

Szin eten en drinken
Velperbuitensingel 21, Arnhem

Hebben jullie nog tips in of rond Arnhem? Ik hoor ze graag!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie