Wijn met boeiende namen: Trio

Eigenlijk zag ik de naam pas toen ik thuiskwam, ik viel gewoon voor het paars/gouden etiket. Desalniettemin, waar het hart vol van is…

Wat is het?
Trio reserva, premium blend merlot, carmenère, syrah. Chili 2016. Concha Y Toro. Albert Heijn, €8,49.

IMG_1022

Wat denk ik?
Nou, dit lijkt me best een lekker wijntje. Dat mag voor 8,49 dan ook op zich. Ik vind merlot meestal prima, de andere druiven gaan er over het algemeen ook wel in. Ik heb de halve fles door een enorme pan bolognesesaus gegooid, nu de fles open is, ga ik eens proeven.  Zo is er altijd een reden om te drinken.

Wat ruik ik?
Een zuur neusje. Overduidelijk het ‘vegetale’ dat bij carmenère hoort. Ja heus, groene paprika. Heel ver weg wat besjes.

Wat zegt het etiket?
Merlot 52%, carmenère 47%, syrah 1%. Een zachte, soepele wijn vol pruimen en zwarte bes. Lekker bij romige, zachte kazen, risotto, Italiaans eten.

Laat ik nou toevallig risotto eten vanavond. Dat lijkt me inderdaad een fijne combinatie. Die pruimen kan ik nergens vinden.

Wat vind ik?
Goeiemorgen, dat slobbert in eerste instantie niet zo weg als een merlootje. Hier mag bij gegeten worden! Die risotto lijkt me er goed bij.
Geen klapper van de eeuw, wel lekker. Ik neem nog een glaasje. Als u het in de AH even niet weet en carmenère bevalt, dan is hier een lekkere wijn. Wellicht om in de stemming te komen met z’n drieën.

Eindoordeel (1-10)
7,5

 

 

Geef een reactie