Wijn met lelijke etiketten deel 1: Vinas del Vero

Een nieuwe categorie. Het schijnt zo te zijn dat veel mensen wijn kiezen op basis van een etiket. Wij proeven wijnen met lelijke etiketten.

Vrouwen kiezen vaak voor flessen met een aardig dier zoals een roodborst of een lam. Ze hebben ook de voorkeur voor een ‘gezellige sfeer’ iets met bloemen of zo, mannen gaan eerder voor een brullende robuuste leeuw of een klassiek etiket met zogenaamd chique uitstraling.

Ik kan niet ontkennen dat ik ook word gepakt door een leuke hond op het etiket. Ik ben namelijk heel gevoelig voor marketing. Wij hebben daarom nu ook kersthagelslag met sterren.
Opvallend tussen alle gezelligheid vind ik het aantal, naar mijn mening, lelleke etiketten. Vandaag deel 1 van een wijn die ik op z’n uiterlijk niet zou kopen.

Hoe gaat we te werk? We zoeken wat lelijks uit. We proeven zonder het etiket te lezen. We omschrijven met onze basiswijnkennis. We oordelen.

Daar gaan we.

IMG_7206

Wat is het? Vinas del Vero, Spanje, 2016. Chardonnay, macabeo, sauvignon. 5,99, Albert Heijn.

Wat verwachten wij? Goedkoopsmakende lichtzoete wijn met een fikse zure afdronk. Leuk als je 16 bent en in je string op de stranden van Salou ligt.

Ik proef: appel, ananas.

Mijn medeproever proeft: exotisch fruit, hout.

Wat zegt het etiket? Abrikoos, perzik, appel, limoen, grapefruit, ananas, mango. Fris, fruitig. Lekker als aperitief, bij voorgerechten als salade of zeevruchten.

Wat vinden wij?
Dat hele scala aan vruchten van het etiket proeven wij niet. We zijn wel enthousiast! Een zomerse wijn, inderdaad lekker bij salade, lichte gerechten of als indrinkertje. Vooral in de bonus inslaan voor feesten en partijen.

Cijfer (op een schaal van 1-10): 7,5

Geef een reactie