Wijn met lelijke etiketten deel 3: Craft & origin organic white wine

De grens tussen lelijk en grappig ligt soms dicht bij elkaar zoals bij deze witte Craft & origin organic white wine. Kijk zelf maar.
IMG_7531
Wat is het?

Craft & Origin biologische witte wijn. 2016. Fles van 500 milliliter voor 5,00 bij Gall & Gall.

Wat verwachten wij?
De voorkant van het etiket geeft niets meer dan organic white wine en dat olijke varkentje. Het is te flauw om hoppig te zeggen, he? Ik kan lastig door de bierfles heen kijken. De associatie met bier is moeilijk uit mijn hoofd te krijgen en ik drink alleen bier uit plastic bekers met carnaval en soortgelijke festiviteiten. Ik verwacht een karamelachtige simpele wijn. Lekker uit plastic.
Mijn medeproever verwacht een volle wijn met vanilletonen.

Wat proef ik? Een cheninachtige smaak (natte stenen), Zuid-Afrikaans? Abrikoos, meloen, een licht tinteltje, volle smaak.

Mijn medeproever proeft: een volle wijn, met een frisse afdronk.

Wat zegt het etiket? ‘wine tick, organic tick. What more do you need te know? (…) Put simply, it needs nothing more than cool friends and groovy dance moves.’ Goed, we weten dus nu dat het hipsters zijn uit Zuid-Afrika. Geen druif te vinden op het etiket maar na wat Google-werk vinden we 60% chenin blanc en 40% sauvignon blanc. 11,5% alcohol.

Wat vinden wij?
We zijn erg positief verrast. Een lekkere borrelwijn, goed doordrinkertje. Interessant dat hij zo vol is maar niet te zwaar valt. De zuren uit de sauvignon zijn mooi afgezwakt door de chenin.
Met 500 milliliter kan je ook allebei je eigen fles nemen, vinden wij dan. Niet per se goedkoop, maar met je klant&kaart (moehahaha daar ging ook weer een marketeer van Gall&Gall los) gaat er 0,50 af.
Een leuk cadeautje of gezellig in de tuin soldaat maken. Mag gerust uit glas in plaats van plastic. Zullen de biohipsters ook blijer mee zijn.

Cijfer (op een schaal van 1-10): 7,5

Geef een reactie