Wijn met lelijke etiketten deel 4: Winterslurp

Ilja Gort, de man van La Tulipe en Slurp maar ook schrijver en bovenal wijnliefhebber.
Slurpt hij ons de winter door?


Ik denk dat deze man een prachtig leven heeft. Lekker een beetje vreten en zuipen op je chateau. Een beetje plukken aan je baard. En je druiven.
Nu de wijn nog.

IMG_7622

Wat is het?
Winterslurp (de voorzijde van het etiket geeft niet meer prijs en ik moet me aan mijn eigen regels houden dus de fles niet omdraaien) gekocht bij Albert Heijn voor 4,99

Wat verwachten wij?
Ik dacht dat Paint niet meer bestond? Vieze spuitsneeuw. Wat een simpele lelijkheid.
Mijn associatie is glühwein en dat vind ik ongelofelijk goor. Verwarmde alcoholische versnaperingen moeten verboden worden.

Wat proef ik?
Een aardse geur, leerachtig. Prikt in het begin een beetje door wat kruidige noten. Geen sporen van glühwein.

Mijn medeproever proeft:
Soepele, nietszeggende wijn.

Wat zegt het etiket?
Syrah-carbernet sauvignon. Gebotteld in Nederland (wel verdomme), wijn uit SPANJE?! We worden bedrogen waar we bij staan. Daar ging mijn romantische beeld van Ilja’s chateau. Zit ik hier gewoon Spaanse wijn te drinken, gebotteld in een Hollandse loods (door Polen?). 2016, 13% alcohol. ‘No nonsense wine has a full, honest taste’.

Wat vinden wij?
Ik ben helemaal van slag. Spaanse wijn. Daar heb ik toch helemaal geen zin in. Los daarvan: een nietszeggende, soepele wijn die je iedereen voor kan zetten. Geen opvallende smaken, gewoon wegkloeken. Geen hoofdpijnwijn, in de kroeg zou je er blij mee zijn.  Ik kan voor 5 euro een lekkerder wijn scoren die wél uit Frankrijk komt.
Wat een bedrog. Ilja ga even op je strafkruk in de gang.

Cijfer (op een schaal van 1-10): 6

Geef een reactie