Wijn met lelijke etiketten deel 6: Porta 6

Hier kunnen we best kort over zijn. Het etiket is eerder lief dan lelijk. Kijkt u mee?

Wat is het? Porta 6, Vinho verde d.o.c. Coop, 5,99.

IMG_7695

Wat verwachten wij? Een zachte, zomerse, lichte wijn.

Wat proef ik? ‘Een zuurtje in de neus’. Een lichte tinteling, ja, een vinho verde.

Mijn medeproever proeft: zomer, te weinig alcohol. iets zoetig?

Wat zegt het etiket? Vinho verde d.o.c. branco. Portugal. 9,5% alcohol. (Verder wat onleesbare Portugese informatie)

Wat vinden wij? een typische vinho verde. Zo tref je ze in Porto voor 80 cent op een terras. Je moet ervan houden. De niet-liefhebber zegt: ‘prosecco zonder echte bubbel’ en ‘als ik dit met carnaval krijg ben ik toch best blij’. De liefhebber van vinho verde vindt hem lekker, maar wel op een terras met 30 graden. Van die 9,5% ben je dan niet ineens toeterlam.
Ik vind hem aardig, niet mijn favoriet, de vinho verde. Ik vind 5,99 ook best prijzig voor een wat slappig wijntje. We drinken hem wel op.

Cijfer (op een schaal van 1-10): 6

Geef een reactie