Wijn met lelijke etiketten deel 7: Taus blanco

Is het een hersenpan, is het een zeemeermin? Het is Taus!

Wat is het?
Taus blanco. Hacienda del carche bodegas. Spanje. Plus 4,99.

IMG_7832 (1)

Wat verwachten wij?
Het lijkt wel een hersenpan. Etiket ziet er cheapy uit, ik vind de capsule wel gezellig. Ik dacht dan Hacienda een wijnsoort was, het blijkt landgoed. Ik heb wel eens goede ‘Hacienda’ gedronken, maar dat slaat dus nergens op in dit verhaal. Zo-veel te leren.

Wat proef ik?
Ik ruik kiwi en daarnaast voornamelijk scherpe alcohol.

Mijn medeproever proeft:
Een lichte zomerse wijn.

Wat zegt het etiket?
‘Taus is het resultaat van ons terroir, water, druiven en zon.’ Dan weten we ook weer wat het etiket voorstelt. Sauvignon blanc – macabeo. 12,5% alcohol. Afkomstig uit Jumilla, Spanje.

Wat vinden wij?
Het allesomvattendst is ‘nietszeggend’. Niet bijzonder, een vrij lichte wijn zonder karakter. Ik ben allesbehalve dol op sauvignon blanc, al kan ik in deze wijn die typische buxus/kattenpislucht niet ontdekken. Dat maakt hem oké. De fles is niet opgegaan, dat maakt het discutabel.

Cijfer
 (op een schaal van 1-10): 6,0

 

Geef een reactie