Wijn met lelijke etiketten deel 9: ‘sauvignon semillon Australia’

Jouw bil is een krokobil, hap hap met je krokobil.
Afgelopen week presenteerde één van mijn studenten tijdens mijn les. Het lied Krokobil werd benoemd ‘voor de jongeren onder ons’ werd er nadrukkelijk gezegd waarbij ik overduidelijk niet werd aangekeken. Deze is voor jou, samen met je 7,3.

Wat is het?
Sauvignon semillon uit Australië. Lidl, 3,99.

IMG_9389

Wat verwachten wij?
Als je je wijn niet eens een naam kan geven, zijn mijn verwachtingen niet zo. Nu ik beter kijk is de krokodil een kruising met een vogelbekdier. Mijn ex en ik keken wel eens naar Phineas and Ferb met Perry het vogelbekbier. Dit roept niet direct warme gevoelens op. ‘Crisp en refreshing’ zou ik moeten verwachten. Ik verwacht eerder een zoete bek met een zure trek.

Wat proef ik?
De geur is helemaal niet zo gek. Een tikje muf, dat is voor mij beter dan die kattenpislucht van sauvignon blanc. Wat meloen met alcohol.
In de mond een hele rare gewaarwording van bijtende zuren in de keel met een boter op de tong. Na wat meer slokken verdwijnt de bijtende keel (eenmaal verdoofd). Crisp en refreshing zijn niet mijn associaties, ik heb eerder het gevoel van haring met oude ui. Vet en scherp.

Wat zegt het etiket?
Sauvignon/semillon excelleert in Australië. Een rijke, fruitige wijn. Droog/trocken. 12%. Combineert goed met koud vlees of ‘drink hem alleen’.

Wat vinden wij?
Als je alleen drinkt, drink dan goede wijn. Dat is dit niet. Na een drinkpauze komt die zure afdronk weer terug. Geur oké, wijn drinkbaar. Flink doordrinken zodat die keelzuren wegblijven. Wat er dan met het maagzuur gebeurt, durf ik niet te zeggen.
Vertrouw nooit wijnen zonder naam.

Cijfer (op een schaal van 1-10): 4

Geef een reactie