Xin Fusion: een ander Aziatisch all you can eat-concept

Xin Fusion is gesloten.

Een meeting met een paar van mijn oud-klasgenoten van de havo. Twee keer per jaar treffen we elkaar om bij te kletsen en samen te eten. Afgelopen weekend hebben we bij Xin Fusion in de Nieuwstraat gegeten. Benieuwd naar onze ervaring? Lees dan verder!

Ik neem plaats in de ruim opgezette tuin aan de achterzijde van het pand. Ik ben te laat, maar de anderen zijn gelukkig later. We hebben een ronde tafel met parasol, mooi gedekt en veel ruimte tussen de tafels. Alles ziet er verzorgd uit. Binnen een korte tijd komt de gastheer vragen wat ik wil drinken.
Klasgenoot 1 komt aangeschoven. Samen bekijken we de wijnkaart: een ruime keuze.
We kiezen voor de eerste chardonnay op de kaart; een heftige wijn om mee te starten blijkt. Lekker, maar lekkerder in combinatie met eten.
Ondertussen schuiven ook onze twee andere vrienden aan. Tijd om de kaart te bekijken.

Bij Xin Fusion kun je kiezen voor twee mogelijkheden: gerechten bestellen voor vijf euro per gang of onbeperkt eten voor 25 euro. We zien onder andere oesters, sushi, sashimi en coquilles op de kaart staan. We zijn benieuwd naar de kwaliteit, want laten we wel wezen, al deze gerechten voor 25 euro, kan dat wel?

Het is de bedoeling dat we één gang per ronde per persoon bestellen. Twee van ons, waaronder ik, kiezen voor de sushi. De twee anderen nemen een soep. Op de kaart staat bij een aantal gerechten aangegeven dat het pittig is. E. bestelde de pittige Thaise soep die volgens de serveerster minder scherp gemaakt zou worden voor haar. Niets was minder waar, vuurspugend werd de soep genuttigd. Mocht je iets bestellen met een peper, bereid je voor op een hete sensatie.
De sushi is goed. Lekkere vis, zes stukjes per gang met verschillende ‘vulling’ en bereidingswijze.

De gerechten wisselen van kwaliteit. De sushi, coquilles en kangoeroe allen smakelijk, de oesters en kip met honing daarentegen een stevige tegenvaller.
Behoorlijk wat gerechten komen uit de frituur, zoals de ‘Japanse fingers bite’, vrijwel alle gerechten met garnalen maar ook de langoustine wordt geserveerd in een krokante jas.
Er staan weinig groentegerechten op de kaart, behalve in combinatie met vlees of vis. Ik had een verfrissing in de vorm van een (zeewier)salade bijvoorbeeld erg lekker gevonden voor de afwisseling.

De kwaliteit van de producten is goed, beter dan in het gemiddelde all you can eat-restaurant. Buiten zou je ook niet zeggen dat dat het concept is. Binnen hangt er tussen sommige tafels een soort vitrage, een beetje opgefrummelde chique.
De prijs-kwaliteitverhouding vind ik zeer netjes. Nogmaals: de gerechten die worden aangeboden voor 25 euro, ik zou niet weten hoe ik het voor elkaar zou moeten krijgen voor dat bedrag.
De bediening is zeer vriendelijk en behulpzaam. Ze zijn snel, maar wel met gepaste tijd tussen de gerechten. Je kan onbeperkt bestellen, er is geen tijdslimiet.
Over de wijnen zijn de meningen verdeeld. Ik vond de chardonnay wat te zwaar en vettig, de verdejo (de huiswijn) scherp, maar de sauvignon uit Frankrijk wel weer lekker en passend bij het eten.

Kortom, een leuke plek om buiten een avondje te eten voor een prima bedrag. Aardig personeel, de meeste gerechten smaakvol. Ontzettend verfijnd is het niet, maar voor dit concept bovengemiddeld goed gegeten. Let ook even op de vrolijke stenen tuinfiguren die in de borders.

Geef een reactie