‘Yes it’s pizza’ van dr. Oetker

on

Zo’n diepvriespizza met groentebodem, is dat nou wat?

Ze bevatten 33% groente die bodems, maar toch, alle kleine beetjes helpen of zo.

Ik koop de varianten met bloemkool- en bietenbodem. Vooral die biet trekt me niet echt, die rare rode bodem… het ‘beleg’ lijkt me echter prima. Hop in de mand.
Ik zie in diezelfde mand ook retedure gezonde tussendoorreepjes. Zal wel een farce zijn.

IMG_0345

Ik begin met de bietenpizza met courgette, gerookte ham, kaas en rode ui. Dit is lekker. Even wennen, voornamelijk mentaal matcht de rode bodem die krokant is niet zo geloof ik. Krokant, groente niet zompig, een beetje flammkuchenachtig.

IMG_0336

Nummer twee: bloemkoolbodem met kip, kaas en paprika. Muf! Dit is waarom kinderen bloemkool niet lekker vinden, toch die scheetjeslucht. Ordinair beleg, een beetje zoetzuur met een muffe nasmaak.

Dus, die pizza met biet is goed, die met bloemkool hoeft wat mij betreft niet meer.

De grote vraag blijft wel: ‘wat is nou eigenlijk het idee van deze pizza’s?’ Ze zijn niet vegan, niet vega, niet glutenvrij, niet lactosevrij. Het komt erop neer dat dit een gezonde pizza zou moeten zijn. Even wat zoekwerk: een normale dr. Oetker-variant bevat tussen de 800 en de 950 calorieën per pizza. Deze varianten zitten tussen de 691 en de 743 (de bietenversie, uiteraard). Het scheelt dus wel wat, maar de kilo’s zullen er niet afvliegen.
Leuk om te proberen, niet wereldveranderend. De pizza’s kosten 3,55 per stuk. Ik eet misschien toch liever een normale pizza met een berg salade erbij.

Over de gezonde reepjes binnenkort meer.

 

 

Geef een reactie