Zeven van jullie favoriete kookboeken

Ik ben uiteraard niet de enige die graag kookt, ik vroeg jullie om jullie favoriete kookboeken, met geweldig resultaat!

Laura’s favoriet: De zilveren lepel

Ik heb alleen de te gekke pastavariant, ik spaar voor alle andere delen! (Ik ben ook bijna jarig trouwens). Geweldige boeken.

de zilevren lepel

Volgens Bol.com: De vernieuwde De Zilveren Lepel. Zeg je Italiaans koken, dan zeg je De Zilveren Lepel. In Italië wordt De Zilveren Lepel al meer dan zestig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven. Maar dit standaardwerk wordt ook steeds bijgewerkt, zodat zowel beginnende als gevorderde koks ook in het noordelijker deel van Europa echt Italiaans kunnen koken. De nieuwe editie van De Zilveren Lepel telt bijna 1.500 pagina’s, met meer dan 2.000 authentieke recepten en 400 nieuwe foto’s. uiteraard nog steeds met uitgebreide uitleg over kooktermen en keukengerei en een register waarin gezocht kan worden op ingrediënt, gang, Italiaanse en Nederlandse receptnaam.

Kok-Hwa’s (Kokkies Cooking) favoriet: Exploring China – Ken Hom & Ching He Huang

Dit lijkt me een spannende! Engelse recepten gaan me wat ver, ik zit met moeite de Nederlandse maten al af te meten. Als iemand vertaalt, kook ik wel.

exploring china

Volgens Bol.com: Ken and Ching cook their way across China to create a definitive, modern classic of a cookbook on the world’s most popular cuisine.
Ken and Ching have transformed the way we cook and eat Chinese food. In this exciting new book, they journey through China on a culinary and cultural odyssey to find the old, the new and the unexpected.

Hadewijchs favoriet: Deliciously Ella – Ella Woordward

Ziet er goed uit! Lijkt me trendy, hip en handig voor doordeweeks.

delicously ella

Volgens Bol.com: ‘Elke dag Deliciously Ella’ van Ella Mills (Woodward) biedt je inspiratie om iedere dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ella helpt om je keuken zo te organiseren dat gezond leven ook door de week zo min mogelijk inspanning en tijd kost. ‘Elke dag Deliciously Ella’ biedt de heerlijkste recepten én een shopping list, en ze begrijpt dat je niet iedere dag veganistisch kunt eten of dat je wel eens zin hebt in pizza, koekjes of kaas. Geniet ervan, is haar boodschap, maar zorg voor balans en een gezonde basis.’

Pauls favoriet: Jamie’s comfort food – Jamie Oliver

Uit eetervaring bij Paul weet ik dat hier heel lekkere dingen in staan. Lekker de tijd nemen en koken maar!

jamie

Volgens Bol.com: Na Jamie in 15 minuten en Jamie in 30 minuten komt de Britse chef-kok Jamie Oliver nu met het kookboek Jamie’s comfort food. Comfort food staat voor ultiem genieten. Het gaat over eten dat herinneringen ophaalt, waar je je goed door voelt, waar je vrolijk van wordt. Echt comfort food gaat over seizoenen, over jeugdfavorieten, over speciale momenten die je wilt vieren. Alleen, met je familie of een tafel vol met vrienden. Kortom: alles waar je gelukkig van wordt!

Jamie’s comfort food het nieuwe kookboek van Jamie Oliver met meer dan 100 recepten is het kookboek voor elk moment in je leven dat je iets te vieren hebt en jezelf en anderen wilt verwennen met heerlijk eten.

Christina’s favoriet: Het bearnaisesyndroom – Sylvia Witteman

Ik ben gek op haar cynisme en passie voor bourgondisch eten. Gauw op zoek!

het bearnaise

Volgens Bol.com: Menig ijskast in Nederland is als zodanig niet meer te herkennen. De deuren hangen immers tjokvol met recepten die Witteman al jarenlang schrijft voor de rubriek ‘de Volkskeuken’ in de Volkskrant. Maar waar hangt nou ook weer dat ene recept waarmee je die tien mensen die hongerig in de kamer zitten te wachten ogenblikkelijk stil krijgt, om maar niet te spreken van de bij hen horende jengelende kinderen? Uiteindelijk wordt een dergelijk ‘kookboek’ niet anders dan los zand en veroorzaakt het nog slechts wanhoop. Hoogste tijd dus om de allerbeste van Wittemans meesterwerkjes in boekvorm te laten verschijnen, voorzien van duidelijke registers zodat de gebruiker eindelijk alles weer makkelijk terug kan vinden.
Witteman schrijft voortreffelijke en eerlijke recepten, waarbij het gebruik van vet, drank en andere volgens de gezondheidsmaffia dodelijke ingrediënten gelukkig niet wordt geschuwd. Bovendien doorspekt ze haar recepten met prachtige verhalen, vol aanstekelijke humor. Lees, kook, drink, proef en geniet; uw leven zal er alleen maar stukken aangenamer van worden.

Aries favoriet: Buonissimo – Ursula Ferrigno

Italiaans is altijd goed. Dit lijkt me een prachtig boek! Ook even voor sparen…

PLC Buonissimo

Volgens Bol.com: Aan de hand van 200 recepten geeft Ursula Ferrigno een masterclass in de Italiaanse kookkunst. Het maken van risotto, dressings, deeg, verse pasta en typisch Italiaanse marinades zijn onderdeel hiervan. Niet alleen aan het bereiden van de gerechten is gedacht, Ferrigno geeft ook tips over hoe het beste in te kopen en het eten uiteindelijk te serveren. Ursula Ferrigno’s Buonissimo! is vanwege het masterclasselement vooral geschikt voor de meer ervaren kok, maar daarnaast toegankelijk genoeg voor beginners.

Grady’s favoriet: Plenty – Yotam Ottolenghi

Na ontzettend veel enthousiaste verhalen, ben ik heel nieuwsgierig. Vooral voor de groenteliefhebber een must, lijkt me.

omslag 2.indd

Volgens Bol.com: Plenty is een feest van smaken, kleuren en texturen. De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek 120 originele gerechten, die stuk voor stuk bewijzen dat je voor een heerlijk gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, granen en paddestoelen.

Met dank aan Laura, Kok-Hwa, Hadewijch, Paul, Christina, Arie en Grady.

Heb jij meer kookboekinspiratie? Laat het me weten!

 

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Eva schreef:

    waar kan ik het heen sturen als kookboeken heb met tips

Geef een reactie